HOTELS

BETER SLAPEN.

De Hilton Hotels Corporation heeft onder haar gasten in de Verenigde Staten een enquête gehouden, waaruit blijkt dat bij de keuze van een hotel de ligging op de eerste plaats komt onmiddellijk gevolgd door de kwaliteit van het slaapcomfort. Alle mogelijke andere uitrusting in de kamers, die tot dusver vrij algemeen beschouwd werd als doorslaggevend, is duidelijk van minder belang bij de keuze.

Daarom heeft het Hilton-management besloten een testprogramma “Beter Slapen” op te starten in zeven hotels van de keten : vijf in de VS (New York, Washington DC, Chicago, Beverly Hills en Hawaï), één in Londen en één in Tokio. In elk van die hotels krijgen vijf kamers een speciale inrichting, met de bedoeling een optimale nachtrust te garanderen.

Het programma, genaamd Sleep Tight, wordt ondersteund door de Amerikaanse National Sleep Foundation in Washington. De slaap-kamers zijn bijzonder goed uitgerust (sic) :

Het dikke kamerbrede tapijt is extra geluiddempend. Muren, deuren en ramen zijn speciaal geïsoleerd tegen lawaai. De gordijnen zorgen voor totale verduistering ; ook de deur sluit hermetisch en laat geen straaltje licht door.

Elke kamer beschikt over een zogenaamde Sleep-Kit met een slaapmasker, oordopjes en aangepaste lectuur om makkelijk de slaap te kunnen vatten. Uiteraard zijn de matrassen van de allerbeste kwaliteit, naar keuze hard of zacht of medium ; dekens en hoofdkussens zijn voorhanden in allerlei soorten, formaten en kleuren. Desgewenst kan men gebruik maken van bandopnamen met slaapbevorderende geluiden en raadgevingen voor een betere ademhalingstechniek.

De minibar is heel anders opgevat dan gewoonlijk : er zitten nauwelijks alcoholische dranken in, maar wel vruchtensappen en melk, diverse soorten kruidenthee, kaas en crackers. Niet iedereen is daar even gelukkig mee ; met name Europese gasten hebben al verontwaardigd gereageerd.

Voor gasten die last hebben van jetlag is in de kamer een bioritme-lichtbox voorzien, die het slaapritme ondersteunt met sterke en zwakke lichtimpulsen op welbepaalde tijdstippen. Er is eveneens een Brite Sunrise Clock beschikbaar : een lamp die een halfuurtje voor de geprogrammeerde wektijd aanfloept en geleidelijk sterker gaat schijnen. Een dubbel weksysteem zorgt ervoor dat men tijdig uit de veren komt. En natuurlijk worden alle telefoontjes opgenomen via een voice-mail-recorder, om de slaper vooral niet te storen.

Reizigers die voorlopig nog aan de nodige nachtrust moeten zien te komen in een “gewone” hotelkamer, hoeven niet te wanhopen : voor hen heeft de National Sleep Foundation de brochure “Sleep and the Traveller” samengesteld, vol nuttige en praktische tips om beter te slapen.

National Sleep Foundation, 1367 Connecticut Avenue NW, Washington DC, 20036, USA ; tel. (00-1-202) 785.23.00, fax (00-1-202) 785.28.80.Bron : Entrepreneur, juni ’97 ; tel. (00-1-714) 361.23.25, fax (00-1-714) 755.42.11.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content