HOTEL DATABANK. GEK VAN HOTELS

Georges Binder verzamelt al sinds 20 jaar alle mogelijke informatie over het hotelwezen. Op basis van zijn gegevens die gaan van het aantal kamers tot de naam van de binnenhuisarchitekt stelde Georges Binder een ware databank van het hotelwezen samen.

Sinds zijn jeugdjaren heeft hij een passie voor wolkenkrabbers en grote hotels. “Op mijn vijftiende stapte ik de grote Brusselse hotels binnen om even rond te kijken. En in het buitenland deed ik hetzelfde. ” Nu, twintig jaar later, is hij naast tal van andere funkties bestuurder van Sobeir Hotel Consultancy, een Brusselse vennootschap die hotelbeheer, rekrutering van kaderpersoneel, ontwikkelen van hotelprojekten, en dergelijke meer aanbiedt.

Op zijn 20ste, gefascineerd door al wat het hotelwezen aanbelangt, tracht hij een afspraak met een personeelsdirekteur te forceren. Hij wil van zijn droom een realiteit maken en de sektor van binnenuit leren kennen. “Ik koos voor het Hyatt Regency Brussels (nvdr vandaag het Royal Crown) omwille van de architektuur en de binneninrichting. Maar ook omdat op het einde van de jaren ’70 Hyatt waarschijnlijk de meest innoverende hotelketen was. ” Hij raakt binnen en blijft er vijf jaar in dienst. Hij beëindigt zijn carrière bij Hyatt op de boekhoudkundige dienst en stapt dan over naar het Arcade Stéphanie hotel (nvdr het huidige Bristol hotel) waar hij een plaats aan de onthaalbalie krijgt.

Na deze eerste ontdekkingsreis in de hotelsektor, besluit Binder opnieuw te gaan studeren. Hij is echter nog lang niet genezen van zijn virus en voor alle werken die hij voor het behalen van zijn graduaat moet maken, kent hij slechts één onderwerp : de immobiliën. Natuurlijk blijft hij alle informatie verzamelen over het hotelwezen. “Ik had daarbij totaal geen commerciële bedoelingen, ” verklaart de 34-jarige Brusselaar. “Het was enkel uit persoonlijke interesse. ” Toch brengt zijn monnikenwerk hem baat. Na het beëindigen van zijn studies krijgt hij een baan aangeboden bij AG, als onderzoeksverantwoordelijke bij de afdeling beleggingen in onroerend goed.

Twee jaar later is hij research manager bij Residentia Belgium, een Zweedse immobiliën-groep. In januari 1992 wordt hij zelfstandige en werkt vooral voor de Atelier d’Architecture de Genval. Met een lachje zegt hij : “In feite werd ik nooit gevraagd voor een speciale funktie. Maar de verschillende bedrijven die mij aantrokken, vonden het interessant om te beschikken over iemand die hun kontakten met het hotelwezen kon beheren. ” Zo kon hij uiteindelijk zijn geliefkoosde hobby te gelde maken.

GEORGES BINDERPassionele hobby werd beroep.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content