Shop
Neem of schenk een abonnement
Kanaal Z
Z-Nieuws
Trends Talk
Digitaal
Ondernemen
Finance & Beleggen
Consulting & HR
Human Interest
Industrie
Wetenschap & Innovatie
Energie, Duurzaamheid & Mobiliteit
Debatten, webinars & events
Beleggen
Adviezen voor beleggen
Beleggen voor beginners
Chat Trends Beleggen
Onze portefeuille
Checklists
Brusselse aandelen
Internationale aandelen
Obligaties
Opties, derivaten & grondstoffen
Geld en Immo
Immo
Vastgoedgids
Sparen
Belastingen
Pensioen
Consumeren
Verzekeren
Rechten
Investeren
Nieuws
Ondernemen
Macro-economie & beleid
Inspiratie
Duurzaamheid
Clever Together
AI innovators
Opinie
Events
Video
Podcasts
Kanaal Z
Beleggen
Geld en Immo
Nieuws
Opinie
Events
Neem of schenk een abonnement
Z-Nieuws
Trends Talk
Digitaal
Ondernemen
Finance & Beleggen
Consulting & HR
Human Interest
Industrie
Wetenschap & Innovatie
Energie, Duurzaamheid & Mobiliteit
Debatten, webinars & events
Kanaal Z
Adviezen voor beleggen
Beleggen voor beginners
Chat Trends Beleggen
Onze portefeuille
Checklists
Brusselse aandelen
Internationale aandelen
Obligaties
Opties, derivaten & grondstoffen
Beleggen
Immo
Vastgoedgids
Sparen
Belastingen
Pensioen
Consumeren
Verzekeren
Rechten
Investeren
Geld en Immo
Ondernemen
Macro-economie & beleid
Inspiratie
Duurzaamheid
Clever Together
AI innovators
Nieuws
Opinie
Events
Video
Podcasts
Shop
Neem of schenk een abonnement
Nieuws
Hoe wordt picklessaus gemaakt?
Redactie Trends
21-02-2012, 16:10
Bijgewerkt op: 20-07-2022, 07:16
Bister produceert zowel merkproducten als distributiemerken. Het leeuwendeel van de verkoop is afkomstig van L’Imperiale, Piccalilli Bister, Piccalilli L’Etoile en L’Etoile-augurken.
Bister Piccalilli is een mengeling van augurken, bloemkool en uien, gekookt in azijn en kruiden (bv. kerrie en kurkuma). De uien komen uit Nederland, de bloemkool uit Spanje en de augurken uit India.
De bloemkool en de augurken worden versneden en naar een groot fornuis met een capaciteit van 1,3 ton gebracht. Daar worden ze vermengd met kruiden, bindmiddel en azijn.
Om drie uur ‘s ochtends wordt het mengsel in een oliebad automatisch aan de kook gebracht. Midden in de nacht staat het goedje vier tot vijf uur te pruttelen, wat de energiekosten enigszins drukt.
Zodra ze is afgekoeld, is de piccalillysaus klaar om te worden verpakt. De granaatvormige glazen bokaal dateert van na WO I. Elk jaar vult Bister zowat een miljoen bokalen met sauzen en mosterd.
De bokalen worden automatisch gevuld in een tempo van veertig potten per minuut. Het proces wordt niet sneller uitgevoerd, omdat het personeel een hoger tempo niet zou kunnen volgen.
Er komen twee arbeidsters aan te pas om de potten manueel af te sluiten. De ene zet er het kenmerkende rode plastic deksel op, de tweede zorgt dat ze goed in de etiketteermachine terechtkomen.
De etiketten worden automatisch op de voorbijkomende potten geplakt. Het paard op het etiket van de Bister-saus verwijst naar het merk Piccalilli Horse, dat het bedrijf in de jaren zestig lanceerde.
De Belgen zijn, samen met de Britten, de grootste gebruikers van dit product van Engelse oorsprong. De piccalillysaus die Bister produceert, is vrijwel uitsluitend voor de Belgische markt bestemd.
Het bedrijf wordt geleid door Fabienne Bister, kleindochter van de oprichter. Het heeft in België veertien medewerkers en behaalt een omzet van bijna 3 miljoen euro.
Fout opgemerkt of meer nieuws?
Meld het hier
Partner Content