Hoe kunnen mannen hun houding verbeteren op de werkvloer?

De Amerikaanse genderspecialist Michael Kimmel, vandaag te gast in Brussel voor het Jump Forum over gendergelijkheid, legt uit dat mannen die vrouwen beter willen behandelen op de werkvloer vooral eerlijker moeten zijn tegenover andere mannen.

U kunt zich abonneren of uitschrijven op de nieuwsbrief door hierboven te klikken op de tab ‘registreren’ of ‘registratie wijzigen’.

“De meeste mannen zeggen dat ze iedereen gelijk behandelen, maar in de praktijk is dat niet zo. Sommige mannen luisteren niet naar hun vrouwelijke collega’s. Of ze luisteren wel, maar gaan daarna met hun ideeën aan de haal, alsof zij ze hebben bedacht. Of ze ‘beschermen’ vrouwen als die bepaalde uitdagingen willen aangaan. Die attitude moet eruit.”

“Maar mannen moeten vooral een andere, eerlijkere houding aannemen tegenover andere mannen. De meeste mannen behoren tot de zogenoemde sandwichgeneratie. Hun carrière eist veel van hun aandacht op, maar ze willen ook investeren in hun gezinsleven. Toch krijgen ze hun werk en hun privéleven vaak niet in evenwicht. Dat komt omdat ze niet eerlijk durven te zijn tegenover andere mannen. Ze nemen bijvoorbeeld geen ouderschapsverlof, omdat hun mannelijke collega’s dan misschien denken dat ze zich niet voldoende inzetten voor hun baan. Zo ontstaan verkeerde verwachtingen en een cultuur die vrouwen op hun beurt verhindert dingen te realiseren. Als mannen meer met hun gezinsleven bezig kunnen zijn, krijgen vrouwen het evenwicht tussen werk en privé automatisch ook meer in balans.”

Bron: de nieuwe Trends.

Heeft u zelf tips of advies voor professionals, stuur een mailtje naar benny.debruyneATrends.be met ‘BizzByMail-nieuwsbrief’ in de onderwerpregel van de mail.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content