Hoe intensief moet je als ondernemer je beleggingen opvolgen?
Partner content verbindt organisaties met de lezers van en doet een beroep op de specialisten van Roularta Brand Studio voor tekst en illustraties. De inhoud wordt eventueel aangebracht door de partner en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.
Hoeveel tijd heb je om met je beleggingen bezig te zijn? En hoe diep gaat je interesse in beleggen? Dat zijn volgens expert Vermogensopbouw Ondernemers Paul Van Den Berghe de belangrijkste afwegingen die je moet maken wanneer je met je vennootschap begint te beleggen. “We merken dat heel wat ondernemers ervoor terugdeinzen om te beleggen, omdat ze bang zijn dat hen dat zal afleiden van hun corebusiness.”
“Maar dat hoeft natuurlijk helemaal niet. Wij bieden ondernemers drie scenario’s aan. Je kunt je laten adviseren en je beleggingen van dichtbij laten opvolgen, je kunt het beheer van je beleggingsfondsen volledig aan ons toevertrouwen, of je kunt je volledig zélf op je beleggingen storten als je daar zin in hebt. Hoe actief je daarin bent en hoe betrokken je blijft, hangt volledig af van je eigen voorkeur”, aldus Paul Van Den Berghe.
1) Beleggen met uitgebreid advies en opvolging
“Veel ondernemers hebben niet de tijd om intensief met hun beleggingen bezig te zijn, maar ze willen die wel van dichtbij opvolgen”, stelt Paul Van Den Berghe vast. “Voor die groep ondernemers hebben we de Vermogensservice uitgewerkt. Onze experts Vermogensopbouw bekijken je vermogen breder dan alleen maar je potentiële beleggingen. We maken samen met jou een tour d’horizon van je vennootschap. Waar wil je met je onderneming naartoe? Je doelen en je ambities zullen bepalen welke beleggingsaanpak wij voorstellen. Niét omgekeerd.”
“Als je voor de Vermogensservice kiest, volgen we je beleggingen permanent op. Twee keer per jaar maken we een uitgebreid rapport op, dat we persoonlijk met jou bespreken. Op basis van die evaluaties sturen we bij waar nodig. Maar als we onderweg op risico’s botsen of opportuniteiten spotten, krijg je meteen een waarschuwing. Op die manier speel je als ondernemer kort op de bal, zonder dat je helemaal opgeslorpt wordt door je beleggingen. We zorgen ervoor dat je niet wordt afgeleid, dat je je kunt blijven concentreren op je kernactiviteit.”
Als leuk extraatje biedt dit vermogensservicecontract ondernemers de mogelijkheid om op cruciale momenten (investeringen, acquisities, opvolging door de volgende generatie, enz.) gratis een beroep te doen op gespecialiseerd advies van een kmo-adviseur.
2) Beleggingsfondsen uit handen geven
Wie het liefst zo weinig mogelijk tijd aan beleggen wil besteden, kan er ook voor kiezen om het bijna volledig uit handen te geven. “Met onze Easy Invest Service moet je als ondernemer alleen maar een fonds kiezen”, legt Paul Van Den Berghe uit. “Je kunt de evolutie van het beleggingsfonds uiteraard opvolgen op ons digitale platform, en je krijgt elk jaar een rapport met een terugblik op de voorbije twaalf maanden. Wie voor deze formule kiest, vertrouwt in grote mate op onze experts voor een optimaal beheer. Wij nemen de dagelijkse beslissingen, wij zorgen als goede huisvaders voor een optimaal beheer van je beleggingen.”
3) Beheer je beleggingen helemaal zelf
Uiteraard kun je er – als je er de tijd voor hebt en gebeten bent door de beurs – ook voor kiezen om zelf alle touwtjes in handen te houden. “Ons online beleggingsplatform Bolero is speciaal gebouwd voor ondernemers die zélf willen beleggen. Ze stellen zelf een portefeuille samen en beheren die ook zelfstandig. Op het platform kun je de beurs volgen en je krijgt er extra informatie van onze analisten. Je hakt zelf de knopen door.”
Heb je graag meer advies over welke beleggingsaanpak het best is voor jouw situatie? Spreek er dan over met een expert vermogensopbouw voor ondernemers. Vul hier het contactformulier in en we bellen je op.
Stel jezelf de volgende vragen en kies zo het scenario dat bij jou past.
1/ Hoeveel tijd kun en wil je aan je beleggingen besteden?
2/ Ben je gebeten door de beurs en vind je het leuk om je op beleggingsfondsen en aandelenkoersen te storten?
3/ Naar welke opportuniteiten ben je op zoek voor je vennootschap?