HEWLETT-PACKARD. DE CIJFERAAR

Sinjoor Leo Steenbergen (42 j.) is een cijferaar. Z’n CV lijkt doorspekt met Arabische krulgetallen. Hij startte na z’n diploma toegepaste ekonomie aan de Ufsia richting financiën, natuurlijk bij de auditfirma Touche Ross, als bedrijfsrevisor. “Ik belandde meteen in Chicago, ” weet hij nog. “Uit pure praktische overwegingen. ” Zijn echtgenote, Marcia De Wachter de ex-woordvoerder en nu advizeur bij de Nationale Bank voleindigde er namelijk haar doctoraat ekonomie.

Leo Steenbergen prijkt vandaag, als enige Belg, aan de Europese, financiële top van computergigant Hewlett-Packard. Hij leidt sinds december vorig jaar het kersverse koördinatiecentrum het International Financial Services Center van HP in Brussel. “Goed voor een toegevoegde waarde voor de Belgische ekonomie van meer dan een half miljard frank per jaar in investeringen in 80 medewerkers, in apparatuur en netwerken, ” becijfert hij. Het centrum zal, jaarlijks, zo’n 10 miljard dollar aan transakties en 25,6 miljard dollar aan interbedrijvenleningen verwerken.

“Onze inplanting in Brussel bewijst dat Belgacom, zélfs in vergelijking met de noorderburen (nvdr – PTT Telecom), kompetitieve voorwaarden kan aanbieden, ” meent Steenbergen. Hij ging voor de lokatie van het financieel centrum van HP shoppen in diverse Europese landen. “Doorheen de huurlijnen in Brussel pompen we nu per maand zo’n 50 Gigabytes aan informatie-trafiek. ” Geen peanuts voor Belgacom die er in de lijnen voorziet (1 Gbyte = 1000 megabyte. De harde schijf van een pc is tegenwoordig zo’n 120 Mbyte groot).

Voordien was Leo Steenbergen Europees financieel-administratief hoofd van HP in Genève. Hij heeft er nog steeds z’n werkverblijf. Zijn vrouw en twee kinderen wonen in België. “We zijn het typische weekend-echtpaar, ” bekent hij. “Maar eenmaal thuis, gaat een flinke portie van mijn vrije tijd op aan de twee kinderen. ” Steenbergen doorliep z’n volledige financiële carrière omzeggens bij HP : van credit-manager in ’80 hij had toen 2 jaar achter de rug bij Touche Ross tot de topfunktie in het Zwitserse hoofdkantoor. In totaal 15 jaar lang bij hetzelfde bedrijf. Vrij uitzonderlijk voor een financieel manager ?

“Ik word inderdaad veel gepolst door headhunters, ” laat Leo Steenbergen zich even ontvallen. “Mijn funktie kan in principe in bijna ieder bedrijf uit gelijk welke sektor ingepast worden en is strategisch gegeerd. Vooral bij multinationals wordt het suksesvol konsolideren en centralizeren van de financiële administratie biezonder belangrijk. Verschillende klanten zijn hier al komen zien hoe HP de klus klaart. “

LEO STEENBERGEN (HEWLETT-PACKARD)”Mijn funktie is strategisch gegeerd. “

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content