Het golfvirus

Golfen? Uitstekend idee

U wil leren golven maar had nog nooit een golfclub in de hand? Dan is de vakantie een ideaal moment om te debuteren. Eén ding is essentieel: het virus moet u echt te pakken krijgen, dan gaat het allemaal vanzelf. Zo’n tien jaar geleden kreeg ik zelf die raad, en ik kan alleen maar zeggen dat hij klopt. Aarzel dus niet om een initiatiestage van één of twee weken te volgen. De adolescenten onder u zijn alvast verwittigd: het wordt moeilijk. Even moeilijk als om het even welke andere sport die je op volwassen leeftijd nog moet aanleren. Want golf is en blijft een sport.

Een ding is zeker: wie laat debuteert, zal nooit een kampioen worden. Daarin is nooit iemand geslaagd. Maar als u er voldoende mee bezig bent en er genoeg energie en passie in steekt, kan u met de golfclub iets verwezenlijken wat zeer uitzonderlijk is in de sport: vooruitgang boeken. Soms zelfs verrassend snel. Terwijl ouder worden in sporttermen doorgaans synoniem is van achteruitgaan.

Een weekje golfinitiatie volstaat om in te schatten hoelang de weg is die u moet afleggen. Ziet u het einde van de tunnel niet, dan houdt u het beter voor bekeken. Tintelen de handen, schrijf u dan in.

In de waaier van golfbestemmingen die uw reisagentschap aanbiedt, zal Club Med zonder twijfel met stip zijn aangeduid. Golf is zeer belangrijk in het sportprogramma van Club Med, zowel voor ervaren spelers als voor beginners. Het aantal golfspelers dat er debuteerde, is niet meer te tellen. Club Med heeft nu zelfs een eigen initiatie- en perfectioneringsmethode onder begeleiding van professionele golfspelers.

Het basisidee is niet alleen dat golfonderricht bij Club Med op een professionele manier moet gebeuren, maar ook dat de organisatoren in alle villages golf hetzelfde cursustype wilden aanbieden. De opleiding voor debutanten stoelt op verwijzingen naar andere sporten die de beginneling misschien al beoefent, zoals tennis, hockey, voetbal, volley… De man achter het idee is Patrice Amadieu, trainer van de Franse PGA, en alle teaching pros van Club Med ontwikkelden zijn concept.

Zoals de Canadees Polo Morier (35), die lang aarzelde tussen een profcarrière in golf en ijshockey, tot hij zich na een verkeersongeval genoopt zag voor het eerste te kiezen. Hij speelde lange tijd in de Nike Tour in de Verenigde Staten, waarna hij op z’n dertigste aan de slag ging als teaching pro bij Club Med. In november vertelde hij ons in Opio: “Dit seizoen zagen we hier 3500 debutanten aanschuiven. We kunnen onze methode dus heel goed testen. En ze werkt, de spelers maken snel progressie. En ze blijven terugkeren, om nog beter te worden…”

john baete

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content