Het gaat goed met Hulencourt

Hulencourt, opgericht in 1988, heeft de traditionele waarden van de golfsport altijd hoog in het vaandel gedragen. Daarom kreeg de club destijds de reputatie eerder elitair te zijn. “Dat is nu voorbij”, zegt James Beckman, COO van de club uit Vieux-Genappe in Waals-Brabant. “Waarden als fair play, discretie en respect zijn natuurlijk heel belangrijk voor ons, maar dat belet ons niet als club heel open te zijn en constant te evolueren.”

Die openheid blijkt onder meer uit het lidgeld dat werd verlaagd. Een succesvolle ingreep, want onlangs overschreed Golf Club d’Hulencourt voor het eerst in de geschiedenis de kaap van 500 leden. Twee jaar geleden waren het er nog maar 350. “De economische crisis van de voorbije jaren heeft de golfsport niet ontzien”, vervolgt Beckman. “Dat is niet alleen merkbaar in de Verenigde Staten en in Engeland, maar ook in België. Het is logisch dat we ons aanpassen om te kunnen ingaan op een nieuwe vraag. In de maatschappij is vrije tijd een echte luxe. En golf is een service- industrie. We moeten dus snel reageren, flexibel zijn en professioneel zijn op alle niveaus.”

In Hulencourt kunnen ze alvast uitpakken met een uitstekende infrastructuur. De ‘Vallon’, een championshipcourse met achttien holes en meer dan 30.000 bomen die de voorbije 26 jaar werden geplant, staat bekend als een van de best onderhouden golfbanen. Dat is onder meer te danken aan de zanderige ondergrond en een uitstekend drainagesysteem. “Het Engels-Ierse STRI, dat zich onder meer bezighoudt met de parcours voor de Britse Open, is onze consultant”, zegt James Beckman, zelf een Brit. Naast de Vallon zijn er nog een parcours met negen holes voor beginnende spelers, een grote overdekte practice, een academie onder leiding van Jérôme Theunis (een van de coaches van Nicolas Colsaerts) en een indrukwekkend clubhuis met restaurant, bar, terras en seminariezalen. De club, die geleid wordt door voorzitter Patrick Solvay, wil niet alleen bedrijven aantrekken, maar ook gezinnen en de jeugd. “We zijn helemaal geen gesloten club, zoals weleens wordt gezegd. De sfeer in de club is altijd uitstekend geweest. We houden vast aan de traditie, maar zijn ook familiaal en gezellig. We willen dat onze leden en bezoekers zich meteen thuis voelen en een service op maat krijgen.”

Dit jaar wordt het internationale BIAC-toernooi voor amateurs op Hulencourt gespeeld. De buitenlandse bezoekers zullen er kennis kunnen maken met het devies van de club: “Nihil melius quam bona vita”. Niets is beter dan een goed leven.

MIGUEL TASSO

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content