‘Het draait niet alleen om geld’

Emna Everard, de CEO van de webshop Kazidomi, houdt van hockey, muurklimmen en waterskiën. Ze vindt dat de start-upwereld het belang van fundraising overschat.

Wat was uw beste beslissing?

“Trouw blijven aan de waarden van ons bedrijf. Er zijn zo veel concepten die interessant lijken en die je wilt uitproberen om alles sneller te doen gaan. Maar zodra je iets hebt gevonden waar je in gelooft, moet je je daaraan houden.”

Wat wordt onderschat?

“Er komen veel succesverhalen over start-ups in de media, over hoe snel ze groeien, hoeveel kapitaal ze ophalen. Er is veel minder aandacht voor de vele starters die de boeken neerleggen. Mensen onderschatten hoe hard het werken is achter de schermen. Het gaat niet zo snel als iedereen wil geloven.”

Wat is het beste boek dat u las?

Delivering Happiness van Tony Hsieh, de CEO van de Amerikaanse onlineretailer Zappos. Wat me er zo aan boeide, was het inspirerende verhaal over hoe je je klanten beter moet behandelen en dat het niet alleen om geld draait.”

Wat doet u in uw vrije tijd?

“Als ik de tijd vind, probeer ik zo veel mogelijk te bewegen en te sporten. Dat is dan hockeyen en muurklimmen. Ik ga ook graag naar Vilvoorde om op het kanaal te waterskiën. Heerlijk is dat.”

Wat is de fout waaruit u het meeste hebt geleerd?

“De verkeerde mensen te veel vertrouwen geven, waardoor ze je vertrouwen kunnen misbruiken.”

Beste film?

How to Save the World, een documentaire film over de pioniers die Greenpeace hebben opgericht. Het was heel interessant om te zien hoe ze een wereldwijde community hebben uitgebouwd, ondanks de vele geldproblemen en ontelbare rechtszaken.”

Wat was uw beste investering?

People, people, people. We zijn omringd door gemotiveerde, intelligente en hardwerkende mensen. We werken ondertussen met vijftien medewerkers.”

Wie of wat wordt overschat?

“Fundraising. Je hoort vaak dat start-ups steeds meer fondsen werven en op die manier succesvol worden. In het begin dachten wij ook dat dat noodzakelijk was om bepaalde doelen te bereiken. Maar we merken dat dit ons niet zal tegenhouden om ons bedrijf verder uit te bouwen.”

Emna Everard (26) is de medeoprichter en CEO van de Belgische webshop Kazidomi, gespecialiseerd in gezonde voeding.

'Het draait niet alleen om geld'
© Getty Images/iStockphoto

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content