‘Het doel is 400.000 eetbare lepels per maand’
WIE
Maxime Vanderheyden (26) en Cyril Ernst (26).
ZIJN
De oprichters van Ecopoon, een start-up die duurzame en eetbare lepels ontwikkelt voor evenementen, recepties, feesten enzovoort.
WAREN
Maxime Vanderheyden en Cyril Ernst deden samen handelsstudies aan de HEC in Luik. Daar waren ze al in start-ups actief en integreerden ze studentenprojecten en jonge gediplomeerden in de incubator VentureLab. “Op een muziekfestival zagen we hoeveel wegwerpbestek werd weggegooid”, zegt Vanderheyden. “Zo kwamen we op het idee eetbaar bestek te maken op basis van natuurlijke ingrediënten.” Ze richtten Ecopoon op en maakten een eetbare lepel uit bloem, zout, olijfolie en water. Voor de ontwikkeling deden ze een beroep op het Smart Gastronomy Lab van Gembloers.
WILLEN
“Met onze eetbare lepels willen we een alternatief bieden voor plastic wegwerplepels”, zegt Vanderheyden. Het basisaanbod telt nu drie types lepels: de klassieke, de aperitiefversie (voor walking dinners) en de dessertversie.
Ecopoon begon met een productie van 5000 stuks per maand. “Tegen september moeten het er 400.000 zijn”, voorspelt Cyril Ernst. We investeren nu in een nieuwe machine die voor 1 miljoen lepels per jaar moet zorgen in 2021.
Vanderheyden en Ernst richten zich vooral op de horeca (restaurant, hotels,…). Daarnaast richten ze zich ook op evenementen en festivals, en streetfood. Ze zijn van plan eetbare lepels te ontwikkelen met verschillende smaken.
VRIJE TIJD
“Nu even geen tijd voor.”
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier