Het beste advies van Oliver Bäte (Allianz)

Oliver Bäte, het directielid van de Duitse verzekeringsgroep Allianz bevoegd voor de Benelux, kreeg zijn beste advies van Michael Diekmann, de CEO van Allianz.

U kunt zich hiernaast abonneren op de nieuwsbrief Bizz By Mail en zich uitschrijven door hierboven te klikken op de tab ‘registreren’ of ‘registratie wijzigen’.

“Hij gaf mij een paar jaar geleden de raad: ‘become as good a listener as you are a thinker’. Leer even goed te luisteren als na te denken. “Ik werk er nog altijd aan”, glimlacht Bäte. “Maar Diekmann had gelijk. Het is als manager essentieel om goed te luisteren. Niet alleen naar wat mensen zeggen, maar ook naar hoe ze het zeggen. Als je die vaardigheid niet hebt, dreigt de subtiliteit van bepaalde bewoordingen je te ontgaan. Zo kun je cruciale informatie missen, en dan kun je geen goede beslissingen nemen.”

“Hoe complexer de wereld wordt en hoe sneller veranderingen plaatsgrijpen, hoe belangrijker het is om goed te luisteren. Makkelijk is dat niet, mensen verwachten van een manager dat hij constant boodschappen uitzendt, ideeën levert, motiverend optreedt, enzovoort. Veel mensen gebruiken je als een energiebron. Als je zelf niet even een stap terug zet om te luisteren, kun je veel zaken missen.”

Patrick Claerhout

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content