Hasselt spurt zich los

De prijsstijgingen voor Limburgse nieuwbouwappartementen zet door. Het prijsverschil tussen de provinciehoofdstad Hasselt en de rest van de provincie neemt toe.

Na een stijging van 4 procent op jaarbasis bedraagt de vierkantemeterprijs voor Limburgse nieuwbouwappartementen nu 2550 euro. Dat is nog altijd een flink stuk onder het nationale gemiddelde van 2850 euro per vierkante meter. En Limburg blijft voor nieuwbouwappartementen ook de goedkoopste provincie van Vlaanderen. Maar de prijsstatistieken van het studiebureau de Crombrugghe & Partners tonen ook dat het prijsniveau in Limburg sneller stijgt dan in andere Vlaamse provincies: in vijf jaar dikten de gemiddelde vraagprijzen voor Limburgse appartementen met liefst 27,5 procent aan.

Almaar meer wordt ook duidelijk dat Hasselt een aparte markt vormt in het Limburgse aanbod van nieuwbouwappartementen. Niet alleen trekt de stad het gros van de nieuwbouwprojecten aan, het prijsniveau ligt er ook beduidend hoger dan in de rest van de provincie. Een nieuwe prijsopstoot van 9,5 procent tilt de gemiddelde vraagprijs per vierkante meter er naar 2950 euro. In de andere regio’s ligt het stijgingspercentage een stuk lager. Limburg Noord blijft de goedkoopste deelmarkt van de provincie. De gemiddelde vierkantemeterprijs bedraagt er slechts 2175 euro.

Project in de kijker

In Oud-Rekem bouwen Vestio en Curon het project Radekheim. Aan de Groenplaats en het Poortgebouw komen, verdeeld over zes woonzones, zestien stadswoningen, tien appartementen, twee winkelruimten en een ondergrondse parking. Die zal plaats bieden aan 36 parkeerplaatsen, een fietsenstalling, bergingen, containerruimten en technische ruimten.

De architectuur van Weltens Eliëns Architecten en White Door Architects zoekt op een hedendaagse manier aansluiting bij het historische erfgoed en landschap van Oud-Rekem.

Voor de tweeslaapkamerappartementen op 106,5 vierkante meter en een terras van 10,3 vierkante meter liggen de verkoopprijzen tussen 299.500 en 323.5000 euro. Voor de stadswoningen met woonoppervlaktes tussen 158 tot 238 vierkante meter en een tuin van 37 tot 50 vierkante meter is dat 282.500 tot 382.500 euro. In het najaar van 2021 zou het project klaar moeten zijn.

Hasselt spurt zich los

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content