Hasselt herstelt

De gemiddelde vraagprijs voor Limburgse nieuwbouwappartementen klom de voorbije zes maanden 3 procent hoger tot 2600 euro/m2. Voor een appartement van 80 m2 komt dat neer op een prijs van 208.000 euro.

In provinciehoofdstad Hasselt noteerde het studiebureau de Crombrugghe & Partners in maart nog een stevige prijsdaling (-4,8%), maar dat werd in de voorbije maanden rechtgezet met een prijsklim van 5 procent. De gemiddelde vraagprijs voor nieuwe appartementen in Hasselt bedraagt nu 3150 euro/m2. Na Hasselt is de regio Zuid de duurste deelmarkt: 2630 euro/m2 na een prijsstijging van 3,5 procent. Het noorden van de provincie blijft duidelijk de goedkoopste vastgoedmarkt. De gemiddelde vraagprijs daalde er met 1 procent tot 2375 euro/m2.

Iets meer dan twee derde (67%) van de geprogrammeerde nieuwbouwappartementen in Limburg heeft twee slaapkamers. Appartementen met één slaapkamer zijn goed voor een aandeel van 19 procent en slechts 12 procent van de nieuwe appartementen heeft drie slaapkamers.

Hasselt herstelt

In de kijker

De vroegere bedrijfssite van Atelier Tonnaer Maaseik (ATM) krijgt een nieuwe bestemming als woonwijk. De vastgoedontwikkelaars Matexi en Durabrik en de vastgoedmakelaar AVS-Invest sloegen de handen in elkaar voor de sanering en herontwikkeling van dat gebied van 3,8 hectare in het centrum van Maaseik.

De huidige verkavelingsvergunning omvat 82 loten voor gezinswoningen en vijf voor appartementen. Onder de naam Heirweg realiseert en commercialiseert Matexi de appartementen op de site en ook 42 woningen, een mix van open en halfopen woningen en rijwoningen. Centraal komt een groene ontmoetingsruimte waar ook het regenwater gebufferd zal worden.

Hasselt herstelt

Voor de architectuur tekenen twee Limburgse bureaus: Egide Meertens Plus Architecten en Drieskens & Dubois Architecten. De eerste woningen zijn al opgeleverd en bewoond.

De prijzen van de appartementen starten vanaf 204.000 euro. Voor de woningen ligt de startprijs op 242.500 euro.

Hasselt herstelt

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content