Hapjes om van te snoepen
Het nieuwe eethuisje Ansoler is gevestigd in een bescheiden rijtjeshuis buiten de kleine stadsring van Hasselt. De atmosfeer is puur: de witte muren zijn voorzien van minimale decoratie, er zijn natuurhouten vloeren en kale, houten tafelbladen. Via kleine keukenvensters zien de gasten de koks, Anne-Sophie Breysem en Jaume Soler Benguerel, druk bezig. De twee werkten drie jaar samen in restaurant De Kwizien in Hasselt. Daar verwierf Anne-Sophie Breysem de titel van Lady Chef of The Year 2015.
In Ansoler toont het duo via menu’s samengesteld uit fijne hapjes tot wat het in staat is. Er is geen kaart. Voor de lunch is er een twee-, drie- of viergangenmenu (32, 35 en 45 euro) en voor diner een vier-, acht- of twaalfgangenmenu (55, 80 of 96 euro). De ontvangst, de bediening en de samenstelling van het wijnassortiment zijn in handen van Daan De Maerteleire, die de stiel leerde in de Slagmolen en mee in De Kwizien werkte. Het triumviraat is vennoot in de zaak.
Wij kozen voor het achtgangenmenu met passende wijnen (+38 euro). Originele welkomsthapjes waren een reageerbuisje met een shot van meloen en schuim van rode biet, een DNA-glas met venkelvelouté, gepekelde mossel en spons van inktvis, en taco met een slaatje van kreeft en avocado. Als eerste gerechtje verscheen oester in gelei met gebrande bloemkool, rode dulse en miso. Een heruitgevonden tomaat met garnaal volgde: tomatengel gevuld met mousse van tomaat en geserveerd op vermalen kroepoek van garnaal was verrassend en lekker. De ravioli van rund, krab met komkommer en wasabi wist te behagen. Kersen met gember en gerookte forel met crumble van macadamianoten vormden een tweede meesterwerkje. Pladijs was smakelijk gecombineerd met erwt, lardo, patisson en schuim van kokos en citroengras. Roulade van parelhoen gevuld met olijf en lamsoor lag in het bord met perkament van de huid, tempura van lamsoor, puree van zoete paprika en saus van port.
Als hoofdgerecht was er kort gebakken kalfsvlees met shiitake, gerookte aardappelpuree, kroket van artisjok en saus van zwarte look. De sorbet van prosecco met nectarine, meringue en suikerspin was voor verbetering vatbaar. Wij waren verrast en snoepten vol plezier een avond lang van inventieve, fijne en kleine gerechtjes.
Ansoler ****
Maastrichtersteenweg 41
3500 Hasselt
Tel. 0473/26.27.46.
Zondag en maandag gesloten
www.ansoler.com
Parkeren Kolonel Dusartplein en Congostraat
Kader: hedendaags sober
Onthaal en bediening: correct
Keuken: verrassende kleine, fijne hapjes
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier