Grotere positie in Bone Therapeutics

De koersontwikkeling van Bone Therapeutics, de Waalse specialist in de ontwikkeling van botvormende celtherapieproducten voor het herstel en de preventie van botbreuken, ontgoochelt. We zien twee verklaringen daarvoor. Enerzijds is er de toenemende aandacht voor de slinkende kaspositie, die in de eerste jaarhelft met 7 miljoen EUR is gedaald, tot 26,6 miljoen EUR. Op jaarbasis wordt gemikt op een cashburn tussen 14,5 en 16 miljoen EUR. Bone Therapeutics beschikt over voldoende cash tot begin 2018, volledig in de lijn van het plan bij de beursgang (IPO) begin 2015. Toch begint het besef van een noodzakelijke kapitaaloperatie voor eind 2017 te wegen.

Anderzijds, en wellicht meer doorslaggevend, is dat de lock-upperiode na de IPO afliep op 6 augustus. Dat betekent dat de financiers die voor de IPO investeerden, van toen af vrij hun aandelen kunnen verhandelen. Het is duidelijk dat een aantal dat ook doet. Cruciaal voor onze beleggersthesis op lange termijn is echter de evolutie van de pijplijn. Op dat gebied verloopt alles tot nu zoals verhoopt.

Cruciaal 2017

De komende twaalf maanden staan vier zaken centraal. Vooreerst komen er in het najaar doeltreffendheidsresultaten over de eerste acht patiënten van een fase I/IIa-studie met ALLOB – een allogeen (gemaakt uit beenmergcellen van een gezonde vrijwilliger), botvormend celtherapieproduct – bij patiënten die een lumbale vertebrale fusieoperatie moeten ondergaan. In de zomer van 2017 volgen de volledige resultaten (zestien patiënten). Daarnaast is er de fase I/IIa-studie met ALLOB bij een vertraagd helende breuk (na drie maanden nog niet genezen, 1 miljoen gevallen jaarlijks), waarvan al zeven op de eerste acht patiënten de beoogde werkingsresultaten behaalden. Na succes bij minstens vijf van de volgende acht patiënten (succesratio van minstens twaalf op zestien) mag de studie vervroegd worden afgesloten. De rekrutering zou voor eind 2016 worden afgerond, met werkingsresultaten tijdens de zomer van 2017.

Ten derde is er de belangrijke wijziging van het onderzoeksprogramma bij ernstige osteoporose, waarbij de fase IIa-studie (twintig patiënten) met PREOB na positieve resultaten over de eerste acht patiënten vervroegd werd stopgezet, en waarvoor rond de jaarwisseling een fase II-studie met ALLOB wordt opgestart. Tot slot start in de eerste jaarhelft van 2017 een eerste fase III-studie in de Verenigde Staten met PREOB bij osteonecrose, met plannen voor een tweede studie daarna. We beseffen dat een investering in een jong biotechbedrijf geduld vereist. We zien echter geen fundamentele redenen voor de koersterugval en profiteren daarvan met een aankooporder om onze positie aan te vullen (rating 1C).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content