Groot Europees fonds stapt in Efficy

Het snelgroeiende Efficy, dat innoveert met personaliseerbare software voor klantenrelaties,haalt met Apax Partners een van de grootste Europese investeringsfondsen binnen. Eerder stapte Fortino Capital in het bedrijf. Door de deal heeft de Brusselse scale-up de middelen om meer en grotere overnames te doen. Het is niet bekend hoeveel Apax heeft betaald om in Efficy te participeren.

Het Brusselse Efficy werd in 2005 opgericht en groeit sterk sinds 2010. Het bedrijf ontpopte zich tot een overnamekampioen, telt 550 werknemers en is aanwezig in 15 landen, waar het zo’n 13.500 klanten heeft. “In 2010 hebben we gekozen voor een buy-and-buildstrategie omdat we zagen dat er nog geen Europese kampioen was in wat we deden”, zegt Cédric Pierrard, die het bedrijf samen met Robert Houdart oprichtte. Het bedrijf draait een omzet van 20 miljoen euro.

Eerder dit jaar nam Efficy het Nederlandse PerfectView, het Deense webCRM en, nog maar enkele weken geleden, het Zweedse Apsis over. In 2019 investeerde Fortino Capital, het investeringsfonds van ex-Telenet-topmannen Duco Sickinghe en Renaat Berckmoes, in Efficy. Duco Sickinghe zag hoe Efficy overgenomen bedrijven snel integreerde. “Efficy kan zijn Europese broertjes en zusjes steeds makkelijker overnemen en integreren. Dat klinkt makkelijk, maar dat is het niet. Je bedrijf neemt in omvang toe en wordt steeds complexer, onder andere door de verschillende landen waarin je actief bent. Maar Efficy heeft een stevig team en het bedrijf wordt gekenmerkt door een grote stabiliteit aan de top.”

Een uitgebreid artikel staat op Trends.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content