Groeien in fusies en overnames

WIE

Frederik Vandepitte (45)

IS

CEO van KBC Securities

WAS

“Na mijn studies handelsingenieur aan de KU Leuven ben ik in 1997 als consultant begonnen bij The Boston Consulting Group. Maar ik droomde ervan CFO te worden. Daarom heb ik tussen 2000 en 2002 een MBA in Management en Finance gevolgd aan de Columbia Business School in New York. In 2002 ging ik aan de slag bij Morgan Stanley. Eerst in Londen, daarna drie jaar in Australië en ten slotte weer Londen, vanwaaruit ik het Benelux-zakenbankteam aanstuurde. Vanaf 2010 zat ik vooral in België om mee te werken aan grote deals, zoals de verkoop van Omega Pharma aan Perrigo en de beursintroductie van bpost. Tijdens een sabbatical in 2016 was ik enkele keren in Afrika, en daarna wilde ik niet meer terug naar mijn oude baan. Ik koos voor Incofin, een investeerder van groeikapitaal voor bedrijven in ontwikkelingslanden. Ik stak er veel tijd in het aantrekken en motiveren van medewerkers en investeerders.”

WIL

Medio 2018 werd Vandepitte lid van het directiecomité van KBC Securities, waar hij op 1 mei 2019 benoemd werd tot CEO. “Ik gedij beter in een grote organisatie, en het contact met KBC was altijd goed. Bij Morgan Stanley had ik meegewerkt aan de verkoop van de KBC-dochters Centea, Fidea en Absolut Bank. KBC wil groeien in fusies en overnames en is bereid duurzaam te investeren in corporate finance. KBC Securities telt zo’n 130 medewerkers. De bedoeling is de groei van ons bedrijvencliënteel te ondersteunen, en hun verschillende financieringsopties kunnen voorstellen. De exclusieve samenwerking met de internationale M&A-adviseurs van Oaklins maakt het ons mogelijk interessante projecten aan Belgische ondernemingen voor te stellen.”

VRIJE TIJD

“Ik ben een fervente fietser en loper. Elk jaar zoek ik een bijzondere uitdaging, om me fysiek en mentaal te onthechten. Dat kan een trekking rond de Mont Blanc zijn of een fietstocht in Marokko, maar evengoed fiets ik mee voor ‘Kom op tegen Kanker’. Ik lees ook graag non-fictieboeken, en haal veel inspiratie uit podcasts.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content