Google voor het onderwijs

WIE

Olav Adami (43)

IS

CEO van Fourcast For Education

WAS

Olav Adami had ooit wel het idee dat het onderwijs zijn biotoop kon worden, maar toch verliep zijn carrière helemaal anders. Hij begon in de IT, waarna hij naar managementfuncties doorgroeide, ook in het buitenland. Toen hij tien jaar geleden naar België terugkeerde, legde hij zich toe op start- en scale ups. “Ik leerde de manier van werken van Google kennen”, legt hij uit. “Zo ontdekte ik dat onderwijs een blinde vlek in de partnerschappen van Google was. Die leemte vullen wij in.”

WIL

Fourcast for Education helpt Google om ICT en media pedagogisch in te zetten. “Wij zijn de enige premier education partner van Google in België. We helpen scholen zo efficiënt mogelijk te digitaliseren. Het is onze overtuiging dat de technologie van Google erg laagdrempelig is en een betekenisvolle rol kan spelen in de digitalisering en de digitale geletterdheid. Onze sterkte is dat we werken met leerkrachten die nog deels in het onderwijs staan, maar ook gebeten zijn door digitalisering en hongerig zijn naar nieuwe uitdagingen. Wanneer een school hardware aanschaft, koppelen wij daar altijd de vraag aan welke doelstellingen ze willen bereiken. Investeren in permanente vorming is belangrijk, dat drukken we hen op het hart.”

“Door corona zijn we sneller gegroeid dan gepland.Voor de scholen was het plots alle hens aan dek. In de periode van maart tot juni hebben we niet minder dan 8000 leerkrachten via 250 webinars bereikt. We werkten de klok rond om de scholen te helpen om iets op te zetten. Scholen waar het digitaliseringsproces al vergevorderd was, hebben naadloos de aansluiting kunnen maken. Andere moesten heel snel op de kar springen.”

VRIJE TIJD

“Gezin met drie kinderen, diepzeeduiken en af en toe een marathon.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content