Gokverslaafd

Weldra worden ook in België de vergunningen voor de derde generatie gsm’s ( UMTS) toegekend en de economische verwachtingen zijn hoog. Maar de managers van KPN Orange hebben méér aan hun hoofd. Want welke plannen heeft France Télécom, de nieuwe aandeelhouder van Orange, met het bedrijf? Het Franse telecombedrijf wil dat KPN de 50% van Orange overneemt. Voorts staan een stevige verankering op de Belgische markt en een sterk commercieel imago op het programma.

Laurence Garrido (35) werd aangesteld als directrice human resources. Garrido doet de huidige onzekerheid eerst nog af als “een zuivere aangelegenheid van aandeelhouders”, maar geeft daarna toch toe dat er enkele problemen rijzen op het vlak van rekrutering. “Maar het is en blijft een tijdelijk probleem, dat onze manier van werken in ieder geval niet zal veranderen. We moeten onze eigenheid behouden en daar ook in ons dagelijks beleid oog voor hebben.” De toon in haar stem is pittig.

De Française van Algerijnse afkomst behaalde een diploma toegepaste taalkunde en een master in management. “Nog voor ik afstudeerde, vroeg Asta Medica of ik in de afdeling human resources aan de slag wilde. Ik heb geen ogenblik getwijfeld,” aldus Garrido. Na twee jaar hard werken, zei ze in 1991 haar baan vaarwel en volgde ze haar toekomstige echtgenoot naar Brussel. De eerste gok. “Het was ondenkbaar dat ik in Brussel niets zou gaan doen. Daarvoor ben ik altijd al te onafhankelijk geweest.”

Ze ging aan de slag bij Robert Walters, een bureau dat is gespecialiseerd in internationale rekrutering van financiële medewerkers. “Hier heb ik Brussel en de Belgen leren kennen. De culturele verscheidenheid en de internationale aanwezigheid in de stad spraken me onmiddellijk aan.” Maar het eenzijdige karakter van de job bleef haar niet bekoren.

De volgende uitdaging: als zelfstandige voor KMO’s werken. Weer een gok. Eén jaar later valt haar oog op een advertentie van Ingram Micro Europe. Eerst wordt ze aangenomen voor de internationale rekrutering, een baan waarvoor ze vier dagen per week moet reizen. Later komt ze aan het hoofd te staan van de afdeling human resources. Wanneer ze daarna weer in Brussel is voor de oprichting van een opleidingscentrum voor de groep, beseft ze dat “de onderneming toch niet zo committed was. Ik geloofde er zelf ook niet meer in. Flexys, de joint venture van de chemische groep Solutia en van Akzo Nobel, heeft me daar op het juiste moment weggehaald.” En sinds enkele weken liggen de uitdagingen dus bij KPN Orange. Zeker niet haar laatste gok.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content