Gezond eten voor drukke momenten

© Getty Images

Het Gentse Stashed ontwikkelt gevriesdroogde maaltijden met verse ingrediënten en essentiële voedingsstoffen. Medeoprichter Mathias Ellegiers geeft tekst en uitleg.

Wat is Stashed? “Stashed staat voor een nieuwe generatie instantmaaltijden die lekker en gezond eten makkelijk maakt. Je moet gewoon warm water toevoegen en acht minuten later is je eten klaar. Zo ontzorgen we onze klanten op drukke momenten waarop de nood hoog is.”

Wat is het nut van vriesdrogen? “Vriesdrogen is een conserveringsprocedé waarbij water uit het voedsel onttrokken wordt om de houdbaarheid te verlengen. Daardoor blijft meer dan 95 procent van de nutriënten behouden. Bewaarmiddelen komen er niet aan te pas. De maaltijden hoeven niet eens in de koelkast of de diepvries. Ze blijven vijf jaar goed in je kast of lade. Bovendien zijn ze ook echt lekker.”

Wie zijn uw klanten? “Onze klanten vind je in heel Europa. Ze variëren van drukbezette ondernemers, ziekenhuismedewerkers en sporters tot zelfs hotelketens, die onze maaltijden in hun kamers klaarzetten voor gasten die laat aankomen. Wie ze geproefd heeft, komt vaak terug.”

Krijgt u externe steun? “Tot nu toe hebben we alles zelf gefinancierd, maar om een groter deel van de markt te bereiken, gaan we stilaan op zoek naar strategisch extern kapitaal. Dankzij het acceleratorprogramma Start it @kbc krijgen we ook toegang tot een waardevol netwerk, aangename kantoorruimtes en advies van experts.”

Wat brengt de toekomst? “Onze groeistrategie bestaat uit enerzijds visibiliteit creëren bij bedrijven via samples en workshops, en anderzijds met de juiste partners samenwerken. We hopen in 2022 meer dan honderd maaltijden per dag te kunnen verkopen. Een van onze ambities is ook een volgende ruimtemissie te voorzien van instantmaaltijden.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content