Gentlemen’s corner: advice

In de printedities van Trends Style biedt Gentlemen’s corner een preview van alle fashion news. Online plaatsen we ook enkele labels in de kijker.

Scapa Sports versus kleur

De Scapa-lijn herken je aan de afwerking: dit seizoen werd er gewerkt met verschillende verf- en spraytechnieken, 3D-effecten en materiaalmixen. Zo geven geprinte jacquards en patchwork-hemdjes tegengewicht aan de klassieke polo. En een gekleurde blazer mag niet ontbreken.

Gentlemen's corner: advice

Monsieur maison versus patchwork

Gentlemen's corner: advice

De handgemaakte sjaals van Monsieur Maison springen in het oog door hun geraffineerde patchwork van couturestoffen uit vervlogen tijden. De ontwerper Emmanuel Demuynck, kunstschilder van opleiding, combineert feilloos diverse hoogwaardige stoffen. Denk katoenvoile, crêpe de Chine, jacquardzijde, denim, zijde-shantung, zijdetwills en linnen.

Gentlemen's corner: advice

Strelli Homme versus cinema

Gentlemen's corner: advice

Het Belgische huis Strelli Homme zocht zijn inspiratie in de filmwereld. De Franse film ‘Le Grand Bleu’ leidde het ontwerpteam naar het rijke kleurenpalet van de oceaan: tintelend lichtblauw aan het wateroppervlak, ondoordringbaar marine op de zeebodem. En ook de woestijn van ‘Lawrence of Arabia’ diende als inspiratiebron. Subtiele kleurschakeringen zoals beige, ecru en geel sieren de hemden en blazers.

Gentlemen's corner: advice

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content