Geert Dancet kreeg zijn beste advies bij de scouts

Geert Dancet, de executive director van het Europees Agentschap voor Chemische Stoffen (ECHA), puurde zijn beste advies uit zijn jaren bij de scouts. “Mijn tijd bij de scouts heeft mij het meest gemarkeerd in mijn latere leven”, zegt Dancet. “De leuze was daar ‘ik dien’, en dat voelde ik ook sterk aan.”

U kunt zich abonneren of uitschrijven op de nieuwsbrief door hierboven te klikken op de tab ‘registreren’ of ‘registratie wijzigen’.

“Ik heb deze job trouwens niet omdat ik die per se wou. Iemand anders heeft mij daarvoor gekozen en vond dat ik dit agentschap moest leiden. Ik kwam nochtans uit een heel ander domein, dat van concurrentie. Ik heb dus gediend.” Dancet tankte naar eigen zeggen ook het nodige zelfvertrouwen bij de scouts. “Je moet altijd een zekere nederigheid hebben, maar je moet natuurlijk ook overtuigd zijn van jezelf, van je kunnen.” Dat zelfvertrouwen heeft hij ook altijd geprobeerd in te pompen bij medewerkers van het ECHA. Die zagen zich de voorbije jaren geconfronteerd met heel wat weerstand tegen de regels van Reach, het Europese programma dat het gebruik van gevaarlijke chemicaliën aan banden moet leggen. “Daarom heb ik op een corporate day heel duidelijk gezegd dat ze zich niet mogen wegsteken, maar voldoende zelfvertrouwen moeten hebben en geen angst mogen hebben om onze zaak te verdedigen en te verkopen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content