‘Geen ziektes behandelen, maar patiënten’

WIE

Marie-José Borst (52)

IS

Algemeen directeur Roche Pharmaceuticals België & Luxemburg.

WAS

“Ik begon mijn carrière in 1995 bij Roche in Nederland”, vertelt Marie-José Borst. “In meer dan een kwarteeuw werkte ik in Zwitserland, Duitsland en de Verenigde Staten in verschillende therapeutische gebieden, onder meer in oncologie en gepersonaliseerde gezondheidszorg. Als ik op die periode terugblik, is er niet één markante gebeurtenis die me is bijgebleven, maar eerder een rode draad die door mijn werk loopt: groei, daadkracht en toewijding aan de patiënten. Het motto van Roche – ‘ doing now what patients need next‘ – inspireert me en motiveert me in mijn dagelijks werk: elke dag de lat hoger leggen en patiënten de best mogelijke zorg bieden.”

WIL

“Als algemeen directeur van Roche Pharmaceuticals BeLux ben ik enorm gemotiveerd om aan het hoofd te staan van een van de meest innovatieve farmadivisies van Europa”, zegt Marie-José Borst. “België staat bekend als pharma valley. Ik hoop over vijf jaar samen met het team in Brussel te kunnen zeggen dat we een verschil voor de patiënten hebben gemaakt. De visie van Roche op gezondheid is er een van gepersonaliseerde zorg. We willen patiënten de beste zorg op hun maat bieden. We willen geen ziektes behandelen, maar wel patiënten.”

“Gepersonaliseerde zorg vereist een radicale omvorming van de zorgsector zoals we die kennen”, gaat Borst door. “We moeten patiënten een totaalpakket met een diagnose, zorgplannen en een behandeling bieden. Het eindresultaat is een gezondheidszorg met betere resultaten voor de patiënt en lagere kosten voor de maatschappij. Daarin wil ik een rol spelen.”

VRIJE TIJD

“Sport, lange wandelingen met de hond, cultuur en culinair.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content