‘Geen typische financiële man’

Tim Van Londersele (37)

WIE

Tim Van Londersele (37)

IS

Algemeen directeur versafdeling bij Greenyard, een beursgenoteerde onderneming in fruit en groenten.

WAS

Na zijn studies management, financiën en marketing in Brussel en Gent, startte Tim Van Londersele in 2005 bij de consulent Ernst & Young. “Ik wou me verder verdiepen in cijfers en analyses. Na enkele jaren begeleidde ik mee fusies en overnames.”

In 2010 ging hij richting Univeg, de voorloper van Greenyard. “Ik had voornamelijk financiële functies. Maar ik werd ook operationeel actiever. Daarom verdiepte ik me in teelt en landbouw in Zuid-Amerika, en marketing en distributie in Duitsland, Italië, Nederland en de Verenigde Staten.” Van september 2012 tot maart 2014 was Tim Van Londersele de financieel directeur van het Amerikaanse filiaal.

WIL

Begin februari 2018 werd Van Londersele algemeen directeur van de versafdeling bij Greenyard. Die leverde het voorbije boekjaar vier vijfde van de geconsolideerde omzet. “Ik ben geen typische financiële man. Ik wil een bedrijf aansturen. Dat zit in mijn DNA. Ik wil projecten zien vooruitgaan, ondernemingen moeten floreren. Dat geeft meer voldoening dan de puur financiële cijfers.”

“Bij Greenyard wil ik het ondernemerschap maximaal ondersteunen. Dat betekent ook maximaal aanwezig zijn in de operaties, en samenwerken met de mensen, zodat je de prioriteiten heel goed kan duidelijk maken. Het beslissingsproces moet heel kort zijn. Ik voel me goed bij Greenyard en zijn ongecomplexeerde bedrijfscultuur.”

WAT IN VRIJE TIJD

Gezin en vrienden, sporten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content