FREEDREAMS- HOTELCHEQUES

Contract met De Post

Na meer dan drie maanden onderhandelen staat Freedreams op het punt om een princiepsovereenkomst met De Post te ondertekenen. De Post zal de Freedreams-hotelcheques in alle postkantoren te koop aanbieden. Daarmee volgt de Belgische Post het voorbeeld van haar Nederlandse confraters, waar de Hotelbon al sinds begin ’96 wordt verkocht. “Het succes van onze Nederlandse collega’s vorig jaar zijn meer dan 100.000 cheques van de Hotelbon bij de PTT Postkantoren over de toonbank gegaan heeft De Post aangezet om met ons in zee te gaan,” zegt gedelegeerd bestuurder Ben Vinken van Freedreams.

De Freedreams-hotelcheques zijn een vrij recent concept. Tegen een bijzonder aantrekkelijk tarief worden ongeveer duizend hotels in tien Europese landen aangeboden. Het betreft altijd kleine en middelgrote, dikwijls familiale hotels die zich geen grote publiciteitsbudgetten kunnen veroorloven en via dit kanaal hun off peak-bezetting kunnen verhogen. Momenteel zijn er licentiehouders in Nederland, Duitsland, België, en sinds kort ook in Groot-Brittannië en Zwitserland. Freedreams nv (10 miljoen frank kapitaal) verwierf begin ’96 de rechten voor België, begin ’97 die voor Frankrijk. Ben Vinken : “Wij zijn nu op zoek naar een Franse partner. In België denken wij dit jaar 60.000 hotelcheques te verhandelen.”

De overeenkomst met De Post en het eerder dit jaar gesloten contract met IPPA (zie Trends, inside 16 januari ’97) moet deze prognose realiseerbaar maken. Behalve de rechtstreekse verkoop naar de consument toe, loopt ook het business-to-business-kanaal vlot, aldus Vinken : “Bedrijven zoals Hubo, Leder Nr. 1 gebruiken de Hotelcheque als promotie- of incentivemiddel.”

De verkoop zou effectief starten op 15 september, en dat in een 800-tal nationaal verspreide postkantoren. “De Post heeft een selectie gemaakt van de grotere postkantoren, met meer dan één loket,” zegt Ben Vinken, die er trots op is dat zijn hotelcheque een van de eerste niet-Post-producten is (na onder meer de telefoonkaart van Mobistar) die De Post in haar gamma opneemt.

BEN VINKEN (FREEDREAMS) Vanaf 15 september worden de Freedreams-hotelcheques te koop aangeboden in de postkantoren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content