FERRARI-ROOD
AMERIKAANSE AANPAK.
Van 22 tot 29 november 1998 nemen Luc Verelst en copiloot Wim De Peuter deel aan het wereldkampioenschap catamaranzeilen in Rio de Janeiro (Brazilië). Met hun Bel 20 hopen zij het olympisch minimum – categorie Tornado – voor Sidney (Australië) in 2000 te halen.
Verelst heeft een passie voor boten. Zo kocht de groep vorig jaar de Timeless, een luxejacht met zes vaste bemanningsleden. Als geen ander weet de Kempenzoon het aangename aan het nuttige te koppelen. In plaats van een dure stand te huren op de Marché International des Professionels de l’Immobilier ( Mipim) in Cannes, meert hij tijdens de beurs z’n cruiseschip aan de Croisette om er zijn potentiële klanten te ontvangen. Deze truc levert hem nu al twee jaar op rij veel bezoekers op. Bovendien slaat de Timeless aan bij de jetset, die in de rij staat om voor 39.000 à 45.000 dollar per week een tocht door de Middellandse Zee of de Caraïben mee te maken (slechts twaalf passagiers).
Stokpaardjes van Verelst – ex-judokampioen van België – zijn sport, snelheid en ambitie. Z’n logo is Ferrari-rood. Wie naar de groep belt, krijgt een flitsende radiospot aan de lijn. Only the best is good enough for us verzekert een Amerikaanse cowboystem. Engels als voertaal, rock & roll als achtergrond en een grenzeloze ambitie kenmerken de huisstijl. Verelst wil een toonaangevende en internationale rol in vastgoed spelen, staat in de mission statement van het Mechelse bedrijf.
Verelst ruikt opportuniteiten (hij nam in augustus 1998 een participatie van 240 miljoen frank in Pharmabioscience) en durft risico’s te nemen tot op het speculatieve af. Hij weet zich met professionele, jonge mensen te omringen: Bart Verhaeghe (ex-KPMG), Francis Hendrickx (ex- Generale Bank), Luc Van den Wyngaert (ex- Industriebouw Verelst) en Eddy Huysmans (ex- Verlipack, ex- Swinnen), Roel Jacques (ex- KBC) en Karel-Henk Sijgers (ex- Industriebouw Nederland). Ook zijn financiële knowhow wordt algemeen geroemd. “Maar ‘t is een keiharde,” zegt een collega. Toch heeft niemand hem tot nu toe op een echte fout kunnen betrappen. “Hij speelt het spel op het scherp van de snee, maar binnen de wettelijke context,” geeft een waarnemer toe.
ERIC POMPEN
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier