Fastned breidt uit naar Denemarken

Laadstation van Fastned

De Nederlandse laadpalenuitbater Fastned opent komende zomer drie laadstations in het zuidoosten van Denemarken.

Ook Denemarken wil de ontwikkeling van elektrisch rijden versnellen en daarom startten wegbeheerders een aanbesteding voor negen stations. Fastned heeft er daarvan drie gewonnen op “plaatsen met veel verkeer en op toeristische routes”.

Fastned was tot nu toe niet actief in Scandinavië, terwijl dit volgens het bedrijf de Europese regio is met de meeste elektrische voertuigen op de weg. Wel heeft de onderneming al meer dan 270 snellaadstations in Nederland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, België, Frankrijk en Zwitserland.

“Het betreden van de Deense markt is een grote mijlpaal voor Fastned”, meent topman Michiel Langezaal. “Het helpt om onze doelstelling te behalen om in 2030 duizend snellaadstations te hebben in heel Europa. Ons team werkt er hard aan om ons netwerk uit te breiden naar meer Europese landen.”

Fastned wil tegen 2030 duizend snellaadstations plaatsen langs drukke verkeerswegen. Ook de concurrentie zit niet stil, maar daar zegt Fastned alleen maar beter van te worden. Lees meer.

Lees ook ons dossier: de nieuwste evoluties in elektrische mobiliteit

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content