‘Er zijn nog veel misvattingen over ventilatie’

WIE

Joffrey Godin (42)

IS

Countrymanager Benelux Aldes

WAS

Joffrey Godin studeerde toegepaste economische wetenschappen aan de VUB. “Veel studiegenoten gingen naar consultancybedrijven, maar dat interesseerde mij niet. Ik wilde contact hebben met verschillende culturen”, zegt Godin. Hij begon bij Daikin als verantwoordelijke voor het Midden-Oosten en ging na drie jaar naar Daikin Griekenland. Zes jaar later ging hij naar Daikin UK. In 2014 stapte hij over naar een Brits bedrijf in luchtgordijnen. Een jaar later kwam hij bij een Brits bedrijf in industrieel deurbeslag, waar hij export sales director was. In 2017 trad hij als international sales director in dienst van Interfloor. Eind vorig jaar kwam Godin in contact met Aldes, een Frans bedrijf gespecialiseerd in ventilatiesystemen. “Ik wilde meer lokaal werken en de verantwoordelijkheid over een businessunit hebben.”

WIL

Aldes was altijd gericht op de Waalse markt. Het wil nu nationaal en internationaal groeien. Joffrey Godin werkt aan de distributie van de ventilatieproducten op Benelux-niveau. “We hebben tweetalige teams, er komen Nederlandse collega’s bij en we passen de documentatie aan”, zegt hij.

Onder meer door de coronacrisis neemt het belang van ventilatie toe. “Er zijn nog veel misvattingen over ventilatie. De mensen begrijpen niet altijd dat de buitenlucht minder vervuild is dan de lucht binnen. Goede ventilatie heeft een effect op het welzijn, want er is meer zuurstof.”

“We krijgen vragen van architecten en consultants”, zegt Godin. “Er is te veel gewerkt aan isolatie zonder te denken aan ventilatie. In oude huizen die geïsoleerd zijn, komen vochtproblemen. Ventilatie en isolatie moet je samen bekijken.”

VRIJE TIJD

Godin zingt in in een koor. “Dat is een moment van tot rust komen.” Hij loopt ook

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content