‘Er is altijd nood aan experts’

Pauwels Consulting uit Diegem stuurt experts uit in verschillende sectoren. Die multidisciplinaire aanpak maakt het bedrijf minder conjunctuurgevoelig.

ROEL VAN ESPEN

ROEL VAN ESPEN

Pauwels Consulting begeleidt projecten bij ondernemingen in de engineering-, farmaceutische en IT-sector. Het bedrijf werd in 1999 opgericht door Bert Pauwels, die zijn economische studies vroegtijdig inruilde voor een zelfstandige carrière. “De IT-markt was in die periode booming business”, zegt hij. “Er ontstond een grote behoefte aan experts die de brug konden maken tussen techniek en business. Initieel lag onze focus dan ook op IT-consultancy. Maar vanaf 2004 hebben we de activiteiten systematisch uitgebreid naar de engineering- en farmaceutische sector.”

“In de beginjaren deed ik alles zelf”, vertelt Pauwels. “Na een vijftal jaar heb ik me omringd met een sterk intern team. Sindsdien heb ik meer tijd om te focussen op strategische beslissingen.” De échte groei kwam er dan ook in 2005: het personeelsbestand steeg van vier naar negen en de omzet verdrievoudigde tot zo’n 775.000 euro. Sindsdien ging het razendsnel: vandaag stelt Pauwels Consulting 136 mensen tewerk en draait het een jaarlijkse omzet van 10,5 miljoen euro. Behalve het hoofdkantoor in Diegem is er sinds 2005 ook een filiaal in Gent.

Op zoek naar een match

Naast Bert Pauwels staat ook verkoopdirecteur Van Nguyen sinds 2010 mee aan het roer van het bedrijf. “We hechten allebei veel belang aan kwaliteit”, zegt Pauwels. “We selecteren onze medewerkers zorgvuldig en stellen enkel experts aan onze klanten voor als wij het gevoel hebben dat er een volledige match is. Momenteel is de vraag naar hoogstaande experts groter dan het aanbod. Het is dan ook elke dag opnieuw een uitdaging om talent te vinden en aan te trekken.”

Pauwels is ervan overtuigd dat het multidisciplinaire aanbod van zijn bedrijf de sleutel tot succes is. “Bij ons kan je terecht voor IT-, engineering- én farmaceutische experts”, legt hij uit. “Dat onderscheidt ons van de nichespelers en maakt onze bedrijfsresultaten minder afhankelijk van de conjunctuur. Bovendien blijven volgens onze prognoses al onze businessunits groeien in 2012. In engineering hebben we heel wat grote langetermijnprojecten lopen. Voorbeelden zijn de bouw van nieuwe spoorwegen en de aanleg van nutsvoorzieningen voor energietransportbedrijven: projecten die meerdere jaren in beslag nemen.”

“Ook in farma is er nog ruimte voor groei. Het is algemeen bekend dat de farmaceutische sector de komende jaren sterk zal evolueren, omdat bijna alle grote spelers hebben ingezet op het ontwikkelen van nieuwe medicijnen. Daardoor zijn er grote investeringen gepland op korte, middellange en zelfs lange termijn. En voor zulke activiteiten zijn experts nodig. Die kunnen wij aanbieden. Dat alles wordt nog eens extra afgekruid door de massale uitstroom van talenten die de pensioengerechtigde leeftijd bereikt hebben. Bedrijven die hiermee geconfronteerd worden, maken eveneens gebruik van onze diensten. Daardoor zien wij de toekomst met vertrouwen tegemoet.”

“We stellen enkel experts aan onze klanten voor als we het gevoel hebben dat er een volledige match is”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content