En de winnaars zijn

De Decavi Niet-levensverzekeringstrofeeën bekronen de beste en creatiefste niet-levensverzekeringsproducten die in België op de markt zijn. Dit zijn de nieuwe laureaten.

Op 29 april zijn voor de elfde keer de Decavi Niet-levensverzekeringstrofeeën uitgereikt. De jury heeft per categorie bijna 80 procent van het premie-inkomen op de Belgische markt doorgelicht. Deze prijzen bekronen de beste niet-levensverzekeringsproducten op basis van hun kenmerken, hun creativiteit en hun innovatie.

MJN WAGEN Beperkte aansprakelijkheid auto

• Ethias (Ethias Young Drivers)

Veel jonge bestuurders verstoppen zich achter de verzekering van hun ouders. Ethias Young Drivers geeft hen de kans een eigen verzekering af te sluiten. De formule wil hen ook helpen hun bonus-malusverhouding sneller af te bouwen. Als ze een jaar lang geen ongeval veroorzaken, zakken ze twee graden op de schaal gedurende maximaal twee jaar. Hun verzekeringspremie daalt zo sneller. Het is een effectieve en innovatieve tool om jonge bestuurders ertoe aan te zetten hun verantwoordelijkheid te nemen.

Verzekering materiële schade auto

• Fidea (Omniumverzekering met Aankoopprijsgarantie)

Tot dertig maanden na de aankoop van het voertuig garandeert Fidea dat na een total loss het factuurbedrag (inclusief btw) wordt terugbetaald. De formule kan zelfs worden afgesloten voor een tweedehandswagen die bij de aankoop nog geen drie jaar oud is. Met de optie ’10 procent extra vergoeding’ krijgt de verzekerde 110 procent van zijn factuurbedrag terugbetaald bij een total loss. Fidea biedt vaste franchises aan, waaruit de verzekerde een keuze kan maken.

Verzekering rechtsbijstand auto

• ARCES (Artikel 1)

In het artikel 1 van de polis verbindt Arces zich ertoe bij een schadegeval de beste voorwaarden aan te bieden die op de Belgische markt beschikbaar zijn. Die clausule is van toepassing op alle waarborgen in de algemene voorwaarden, en geldt ook voor de dekkingsgrenzen.

MIJN WONING Brandverzekering multirisico woning (eenvoudige risico’s)

• Allianz (Home Plan Xpert)

Allianz biedt met Home Plan Xpert superieure waarborgen die standaard zijn opgenomen in de basiswaarborgen. Een zwembad, tuinmeubelen of een jacuzzi zijn meeverzekerd. Zonnepanelen en andere eco-installaties die deel uitmaken van het gebouw, zijn verzekerd tegen de nieuwwaarde, ook tegen diefstal. Met de opties diefstal en rechtsbijstand is de inboedel van de woning automatisch gedekt.

De bijstand, die wordt aangeboden in samenwerking met Allianz Global Assistance, is zeer uitgebreid.

De 2+3-waarborg is vernieuwend: de verzekeraar heeft drie jaar extra garantie op grote elektrische toestellen van minstens 400 euro, boven op de fabrieksgarantie van twee jaar. Dat geldt bijvoorbeeld voor kookplaten, ovens, microgolfovens, vaatwassers, wasmachines, droogkasten, dampkappen, koelkasten en diepvriezers.

Allianz biedt de klant gratis de mogelijkheid aan om de nieuwwaarde van de woning te bepalen. Hij kan daarvoor een beroep doen op een onafhankelijk expertisebureau of op de nieuwe app Home Plan Broker Xpertise, die uniek is op de Belgische markt.

Brandverzekering (mede-eigenaars)

• AXA Belgium (Buildimo-Buildimax)

AXA Belgium lanceerde de polissen Buildimo en Buildimax voor gebouwen met meer dan drie woningen zonder handelszaak. Ze bieden uitgebreide dekkingen volgens het principe dat alles gedekt is behalve wat uitgesloten is.

Nieuw is een dekking die eigenaars beschermt tegen de wanbetaling van een of meer andere mede-eigenaars.

MIJN VERANTWOORDELIJKHEID Verzekering burgerlijke aansprakelijkheid privéleven

• AXA Belgium (Comfort Privé-leven)

De optie Premium bevat vijf nieuwe dekkingen. Zo is materiële schade aan geleende voorwerpen of aan een gehuurde feestzaal gedekt, naast huurschade aan een studentenkamer of aan een vakantieverblijf. Als de verzekerde een ongeval veroorzaakt terwijl hij als bob aan het stuur van de wagen van een derde zit, vergoedt AXA de materiële schade aan het voertuig.

MIJN BEDRIJF Verzekering arbeidsongevallen

• Federale Verzekering (Verzekering Arbeidsongevallen)

Vijftien jaar geleden verwierf de dienst Schadegevallen Arbeidsongevallen van Federale Verzekering het ISO 9001-label, dat garant staat voor een hoge toegevoegde waarde van de dienstverlening aan de cliënten. De verzekerden kunnen rekenen op een begeleiding van zwaargewonde slachtoffers van een arbeidsongeval en op het advies van de Preventiedienst, die eveneens de ISO 9001-certificatie heeft gekregen. Via Mijn Federale Verzekering kunnen de verzekerden op een beveiligde en persoonlijke internetpagina hun schadegevallen elektronisch aangeven en de evolutie van hun schadestatistieken opvolgen.

Federale Verzekering is een onderlinge verzekeraar. Er zijn geen externe aandeelhouders, waardoor de maatschappij haar winst kan delen met haar klanten (22 miljoen euro in 2014). Bovendien heeft ze de jongste tien jaar geen enkele premieverhoging voor arbeidsongevallen doorgevoerd.

MIJN BIJSTAND Verzekering bijstand aan personen

• Allianz Global Assistance (World Gold Protection)

Het jaarcontract World Gold Protection met Annulering biedt de verzekerde een bescherming voor verplaatsingen in België en in het buitenland, zowel voor professionele als voor privéreizen. De belangrijkste troeven van dit contract zijn de onbeperkte dekking van medische kosten in het buitenland, de waarborgen zonder vrijstelling en de brede bescherming voor het geval dat de reis wordt geannuleerd.

Bovendien biedt Allianz Global Assistance de verzekerden een uniek medisch evaluatiesysteem van ziekenhuizen aan.

MIJN GEZONDHEID Verzekering gezondheidszorg

• DKV Belgium (Plan IS2000)

Voor het elfde jaar sleept het Plan IS2000 van DKV Belgium in deze categorie de trofee in de wacht. Ook dit jaar was de jury ervan overtuigd dat dit topproduct zich van zijn concurrenten onderscheidt door zijn optimale dekking, de toepassing van het globalisatieprincipe van de hospitalisatiefactuur en het gebruiksgemak van het derde-betalerssysteem Medi-Card.

MIJN VAKANTIE Reisverzekering

• Europ Assistance (Reisannulatieverzekering NoGo)

NoGo wint de prijs van de beste reisannulatieverzekering. Ze dekt alle reizen die gedurende hetzelfde jaar plaatsvinden: zowel reizen van korte en lange duur als reizen in België en in het buitenland. De forfaitaire prijs per formule wordt bepaald los van het aantal reizen. De verzekering biedt optionele uitbreidingen aan, zoals voor professionele reizen en bagage (met een waarborg ‘vertraging van de bagage’). Voor dat laatste bestaat een basisformule en een ‘superiorformule’.

TROFEE VAN DE INNOVATIE

Innovatie voor ondernemingen

• AIG Europe (AIG CyberEdge 2.0)

AIG CyberEdge 2.0 is een innoverende verzekering voor alle soorten cyberrisico’s, die ook veel aandacht besteedt aan preventie. Het contract voorziet in een brede dekking, bijvoorbeeld voor eerste hulp, schade aan derden, bedrijfsschade, datareconstitutie, aansprakelijkheid en verdedigingskosten voor vorderingen door derden.

Innovatie voor particulieren

• Ethias Young Drivers

Zie boven.

TROFEE DIGITALISERING Digitalisering voor particulieren

• Axa Belgium (E@sycosy)

E@sycosy is de enige brandverzekering op de markt die de klant volledig online kan afsluiten. Dat kan hij doen via de website van AXA of via de website van zijn verzekeringsmakelaar.

Digitalisering voor ondernemingen

• Allianz Benelux (ProLink KMO)

ProLink KMO is een snel en performant online-interactieplatform voor kmo’s. Met die app kan de makelaar met enkele clicks een prijs bepalen, offertes opmaken en nieuwe contracten afsluiten. Prolink KMO kan 24 uur per dag en zeven dagen per week worden geraadpleegd.

TROFEE PREVENTIE

• Ethias

Ethias zet al verscheidene jaren projecten op met partners over verkeersveiligheid, brandveiligheid, diefstalpreventie, gezondheid, veiligheid op het werk en veilig sporten.

TROFEE VAN DE BESTE RECLAMECAMPAGNE

• Aedes

Aedes Verzekeringen speelde in op de actualiteit om een nationale campagne te lanceren. Nadat Rusland een embargo tegen Belgisch fruit had afgekondigd, verdeelde de verzekeraar tien ton appels onder de makelaars en de verzekeringnemers.

Laurent Feiner

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content