Ekopak neemt waterzuiveraar GWE over en verwacht omzetverdubbeling

De West-Vlaamse waterbehandelaar Ekopak neemt sectorgenoot Global Water & Energy (GWE) uit Brugge over. Dankzij de overname groeit Ekopak uit tot een “wereldspeler op het vlak van waterhergebruik”, zegt het beursgenoteerde bedrijf donderdag.

GWE is gespecialiseerd in de behandeling van industrieel afvalwater, hergebruik van water en de productie van groene energie. Ekopak neemt alle aandelen van het Brugse bedrijf GWE volledig over. “Deze acquisitie levert uitzonderlijke geografische, intersectorale en technologische complementariteit”, luidt het. “Samen kunnen we een leidende rol spelen in de huidige consolidatiegolf binnen de sector.” GWE heeft vooral expertise inzake afvalwaterzuivering en zit buiten Europa, terwijl Ekopak kennis heeft inzake circulair watergebruik en actief is in West-Europa. Na de overname verwacht Ekopak voor 2023 een groepsomzet van 35 tot 38 miljoen euro, terwijl dat in 2022 nog 18 miljoen euro was. De Ekopak groep telt in totaal 230 werknemers.

“Beide ondernemingen blijven onder hun eigen naam actief, maar zullen gezamenlijk de markt benaderen wanneer dat is aangewezen,” zo schrijft Ekopak-CEO Pieter Loose in het persbericht. “De integratie van beide bedrijven biedt ons een unieke opportuniteit, op het meest geschikte moment in de evolutie van de sector”, aldus Loose. Het aandeel Ekopak opende donderdag met een winst van zowat 3 procent op de beurs van Brussel. De grootste aandeelhouder van de waterbehandelaar is ondernemer Marc Coucke, via zijn investeringsvehikel Alychlo.

Lees meer:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content