Een stap vooruit

E-cruitment is het nieuwe ordewoord in de wervings- en selectiewereld. Futurestep, een dochter van Korn/Ferry, mikt op de surfende middle manager.

Stel: je hoort tot het middenkader. Je bent niet meteen op zoek naar een nieuwe job, maar je wil toch eens uitvissen wat je waard bent op de arbeidsmarkt. Dan kan je, mits registratie, de on line-vragenlijst invullen van het wervings- en selectiekantoor Futurestep. Die lijst onderzoekt je voorkeuren inzake beslissings- en communicatiestijl. Het peilt daarna naar je carrière-ambities en persoonlijke drijfveren.

“Binnen de 48 uur krijg je als feedback een ‘cultural assessment’ toegestuurd via e-mail. Het vertelt welke bedrijfscultuur er het best bij jou past,” verduidelijkt rekruteringsconsulente Hélène Meese. Zij verliet onlangs Korn/Ferry, het moederbedrijf van Futurestep, om de Belgische afdeling van Futurestep op de sporen te zetten.

Via de Belgische site ( www.futurestep.be), die in februari van dit jaar werd gelanceerd, hebben zich intussen 5000 belangstellenden aangemeld. Die vormen de rekruteringspoel waaruit Futurestep put in zijn speurtocht naar middlemanagementtalent.

Hélène Meese: “Wanneer een klant ons een vacature doorspeelt, maken wij ons sterk dat wij op dertig dagen tijd die betrekking kunnen invullen.” Futurestep België heeft een klantenportefeuille van een honderdtal bedrijven uit alle sectoren.

Het Futurestep-concept werd twee jaar geleden in Californië gelanceerd door een partnership van Korn/Ferry en de Wall Street Journal. Intussen is Futurestep al operationeel in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Scandinavië en de Benelux. Frankrijk en Zuid-Europa volgen in de loop van dit jaar en ook in Azië worden eigen Futurestep-websites opgestart. De ambitie is om via acquisities globaal actief te zijn.

De formule van Futurestep is naar eigen zeggen uniek. Toch bestaan er op het wereldwijde web enkele gelijkaardige “career profile”-sites, zoals Vault.com, waar je je profiel kan laten schetsen door een specialist-consultant. De grootste concurrent van Futurestep wordt allicht LeadersOnline.com, de e-cruitmentwebsite van consultant Heidrick & Struggles. Eind vorig jaar stapte de toenmalige chief operating officer van Futurestep, James Quandt, over naar LeadersOnline.

Hélène Meese rekent voor Futurestep.be op 10.000 geregistreerde bezoekers tegen het einde van het jaar. De website is aangepast aan de Belgische terminologie (voor diploma’s en dergelijke meer), maar is vooralsnog eentalig Engels. Hélène Meese: “Een Franse vertaling volgt allicht na de lancering van Futurestep Frankrijk. Een vertaling in het Nederlands is voorlopig geen prioriteit.”

Momenteel werkt Futurestep België met twee consultants. “Het is de ambitie om snel uit te breiden naar 4 à 5 werknemers,” blikt Meese vooruit.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content