Een nieuw strategisch plan

WIE

Johan Maertens (46)

WORDT

De CEO van de luchtvaartmaatschappij VLM. Hij volgt Carl Runge op.

WAS

Maertens was als jurist aanvankelijk actief bij het advocatenkantoor Liedekerke Wolters Waelbroeck Kirkpatrick. Daar werd hij weggeplukt om als legal adviser aan de slag te gaan bij het vroegere Sabena. In 2002 werd hij benoemd tot vice president ‘legal’ van Brussels Airlines. Voor dezelfde maatschappij trok hij drie jaar naar Afrika om er lokale luchtvaartprojecten te begeleiden. Bij zijn terugkeer kreeg hij consultingopdrachten aangeboden bij Lufthansa, vooral in Afrika. De voorbije jaren was hij de nummer één bij de Congolese nationale luchtvaartmaatschappij ECAir.

WIL

“Het is de bedoeling in samenwerking met het managementteam binnen de maand een nieuw strategisch plan voor VLM uit te dokteren. De studies zijn aan de gang. Nieuwe routes naast de huidige (drie in Engeland, drie in Duitsland, Zürich en Maribor, nvdr)? Dat bekijken we, zonder te dagdromen. We willen VLM voorzichtig laten groeien, in functie van de mogelijkheden en in overleg met de aandeelhouders. Op 1 oktober wordt al één lijn toegevoegd. We bedienen dan Manchester vanuit twee afreishavens: Antwerpen en Oostende.”

“Het eerste wat me opvalt in deze maatschappij, is dat een heel dynamisch team klaarstaat van honderd medewerkers die ervoor willen gaan. Het is een jong en vooral ook erg competent team. De schaal van het bedrijf heeft een groot voordeel: de laagdrempeligheid. Alles kan overlegd worden in samenspraak met het managementteam. Luchtvaart is altijd mijn ding geweest. Het is een sector met niets dan uitdagingen: de vloot, de mensen, de energiefactor en, last but not least, de markt veroveren.”

VRIJE TIJD

“Familie.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content