Een heel exclusieve club

LES BORDES Twee parcours in 565 hectare natuurpracht op een uurtje van Parijs.

Les Bordes bestaat sinds 1987. De legendarische club is opgericht door baron Marcel Bich, de bekende Franse industrieel die BIC stichtte. Vandaag is Les Bordes met voorsprong de meest exclusieve golfclub op het Europese vasteland. Het parcours op het voormalige jachtdomein in de Sologne, op een boogscheut van Orléans, is nu eigendom van het Engelse investeringsfonds RoundShield Partners. Driss Benkirane, de topman van dat bedrijf, is een fervent golfer en spaart kosten noch moeite om van Les Bordes een ultra-exclusieve must-see te maken.

De club past in het rijtje van de members-onlyclubs. Andere voorbeelden van zulke elitaire en private golfclubs zijn Augusta National in het Amerikaanse Georgia en Cypress Point in Californië. In Schotland is er Muirfield en nabij Tokio Koganei.

Les Bordes, dat zich in een adembenemend mooie omgeving bevindt, heeft voor de 150 zorgvuldig geselecteerde leden twee uitzonderlijke banen. De Old Course, met zijn vele waterhindernissen, is getekend door de Amerikaanse architect Robert von Hagge. De onlangs ingehuldigde New Course is een creatie van de Amerikaan Gill Hanse. Beide worden onderhouden door een legertje greenkeepers. De Old Course is heel technisch en tactisch, en bestemd voor uitstekende golfers. De nieuwe baan, die begroeid is met brem en heide, is wat opener en doet denken aan de klassieke banen die golfarchitecten zoals Tom Simpson en Harry Colt destijds tekenden.

De club wil veel meer zijn dan een golfclub . Het is een echte countryclub, waar de sfeer heel belangrijk is. Het entreegeld voor nieuwe leden bedraagt 45.000 euro, het jaarlijkse lidgeld 4500 euro. Een green fee is er alleen voor gasten die door een lid zijn uitgenodigd. De leden kunnen gebruikmaken van een van de heel comfortabele cottages die langs de fairways zijn opgetrokken.

De leden van die unieke club met 75 werknemers vliegen vaak speciaal uit de Verenigde Staten of het Verenigd Koninkrijk naar Frankrijk om er een balletje te slaan. Op het terras van het prachtige clubhouse toeven geregeld ook bekende namen uit de Belgische zakenwereld die er in een oase van rust, in 565 hectare natuurpracht op een uur rijden van Parijs en de kastelen van de Loire, de batterijen komen opladen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content