Een app voor fiscale optimalisatie

© isopix.be

WIE

Olivier Daxhelet (35)

IS

Oprichter en CEO van Twinntax

WAS

Met een diploma financiën van de Solvay Brussels School op zak ging Olivier Daxhelet aan de slag bij La Maison Ecologique, een groothandel in hout en bouwmaterialen, waar hij tussen 2010 en eind vorig jaar actief was. “Ik stelde vast dat zowel de werknemers als de werkgevers en de zelfstandigen te weinig gebruikmaakten van fiscale kortingen en voordelen”, zegt hij. “Daarom richtte ik Twinntax op, dat een app heeft ontwikkeld die bedrijven en zelfstandigen helpt hun inkomen fiscaal te optimaliseren.”

WIL

Twinntax telt vier werknemers. Het richt zich vooral op zelfstandigen en kmo’s tot 50 personeelsleden. “De grote bedrijven hebben andere gespecialiseerde fiscale adviseurs”, benadrukt Daxhelet. “Wij zijn geen boekhoudkantoor. Wij helpen onze klanten door het doolhof van maatregelen en fiscale en parafiscale voordelen, om ervoor te zorgen dat ze gebruikmaken van de stimuli waar ze recht op hebben. Zo laat onze app toe btw-tickets voor de aftrek van restaurantkosten te scannen, verplaatsingen te registreren en forfaitaire kosten in kaart te brengen. Tijdens de coronacrisis hebben klanten via de app alle administratieve taken kunnen afhandelen, zoals het regelen van telewerk, het aanvragen van tijdelijke werkloosheid en het activeren van de hinderpremie voor zelfstandigen.”

Twinntax volgt ook het systeem van de auteursrechten op, dat voor veel werknemers fiscaal voordelig is. “Dat wordt niet alleen gebruikt door journalisten of auteurs, maar ook door mensen in de grafische sector en de IT”, stelt Daxhelet. Twinntax werkt met een abonnement waarbij bepaalde diensten gratis zijn en andere 5, 10 of 75 euro per maand kosten.

Vrije tijd

Tennis.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content