Echte nerds gaan niet op brugpensioen

Op een leeftijd dat de meeste IT-managers al lang met brugpensioen zijn, is Charles Dekeyser even ambitieus als altijd.

Hij is 57 en schreef bijna veertig jaar geleden bij de Boerenbond nog Autocode voor de IBM 1401 mainframe, die daar achter glas te bezichtigen was. Maar net terug van een citytrip naar Athene is Charles Dekeyser energiek en gefocust als altijd. Zijn baan als verkoopverantwoordelijke voor strategische klanten en de publieke sector bij EMC2 België is de jongste in een carrière waarin hij voortdurend in de meest dynamische markten te vinden was. Bij Atlantic Computers, toen de actie in de leasing van mainframes lag. Bij Software Generation en Trinzic, toen artificiële intelligentie van zich liet horen (“business process re-engineering avant la lettre”). En bij Platinum Technology, toen geïntegreerd informaticabeheer hot werd. Na de overname van Platinum door Computer Associates, in 1999, startte hij met drie partners het Leuvense Application Engineers, een van de weinige IT-bedrijven die wisten door te groeien in de naweeën van de dotcomcrash.

De samenwerking aan de top van Application Engineers liep vorige zomer spaak. “Dat heeft me heel erg geraakt,” zegt Dekeyser. Hij nam een aantal maanden afstand, supporterde actief voor de opmars van Oud-Heverlee naar tweede klasse en was met vrouw en dochter vaker te zien op de Business & Golf Club Kampenhout. “Een toffe boîte met een goeie hole 19,” zegt de voormalige fietser en tennisser. “Ik doe het niet voor de netwerking,” zegt hij, “al ben ik daar wel al eens iemand tegen het lijf gelopen.” Zijn dochter Sofie Dekeyser is co-manager van bedrijfsadviseur Chain.

Met Dekeysers palmares bij klanten als Sidmar, Fluxys, Fortis, KBC, InBev, de Vlaamse Gemeenschap en LCM/ACV haalt EMC2 een pak ervaring binnen. “Een headhunter heeft me de functie voorgesteld,” zegt Dekeyser, hoewel hij onder meer researchdirecteur Jan Van Riel van de Belgian Development Group van EMC2 kent, nog uit zijn tijd bij Orda-B. EMC2 behoort tot de topdrie in opslagbeheer en is, zeker na de overname van Documentum, gestaag aan het opklimmen in informatielevenscyclusbeheer. “Ik denk dat dit heel kritisch wordt voor de business,” zegt Charles Dekeyser. Met zijn flair voor groei voorspelt dat veel goeds voor EMC2.

Charles Dekeyser (57).

Is: verkoopverantwoordelijke bij EMC2.

Vrije tijd: golf, supporter van Oud-Heverlee.

B.L.

“Mijn vertrek bij Application Engineers heeft me heel erg geraakt.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content