Duitser bij Volvo Gent

Stefan Fesser

WIE

Stefan Fesser (49)

IS

De Duitser Stefan Fesser werd in september vorig jaar de fabrieksdirecteur bij Volvo Car Gent. De fabriek met 6500 werknemers bouwt onder meer het compacte model XC40. De verkoop van die SUV loopt als een trein, en daarom verdubbelt de fabriek de productiecapaciteit voor de XC40.

“Mijn eerste indruk van Gent is heel positief”, zegt de Duitser. “Het personeel heeft me hartelijk ontvangen. De kwaliteit en het opleidingsniveau van de werknemers zijn goed. Bovendien zijn ze flexibel ingesteld. België is een heel internationaal land. Ik heb me gemakkelijk kunnen aanpassen”

WAS

Stefan Fesser komt uit Bremerhaven en is opgeleid als ingenieur mechanica. Hij werkte twee decennia bij Opel. Hij startte in 1995 als ingenieur kwaliteitszorg in Rüsselsheim, waar ook het hoofdkantoor van Opel ligt. In 2004 werd hij de onderdirecteur van de autofabriek in het Oost-Duitse Eisenach, in 2011 werd hij er de fabrieksdirecteur. In 2014 trok hij naar het Verenigd Koninkrijk. Opel wordt daar verkocht onder de merknaam Vauxhall. Eerst werd Stefan Fesser de fabrieksdirecteur van Ellesmere Port, vanaf 2015 ook de directeur van de tweede Engelse fabriek, in Luton.

WIL

Na twee decennia trok Fesser naar het Zweedse merk Volvo. “Ik hou van de open Zweedse bedrijfscultuur en de nadruk op duurzaamheid. Volvo hecht ook veel belang aan de gezondheid van de werknemers op de werkvloer.” Vroege vogel Fesser start de werkdag om 6 uur.

“Elektrificatie wordt een van de centrale pijlers bij Volvo Car Gent. Via de bouw van elektrische en hybride wagens en de installatie van onze eigen batterijassemblagefabriek. Het personeel wordt omgeschoold voor die productietechnieken.”

VRIJE TIJD

Hardlopen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content