DRUCO. LEVEN IN DE DRUKKERIJ

Op het gebied van

de fotogravure mag

Druco zich tot de technologisch meest geavanceerde drukkerijen van België rekenen.

Naar de jaarlijkse kalender van de Colruyt-warenhuizen kijken heel wat gezinnen reikhalzend uit. Komplimentjes over de verzorgde uitgave van dit vierkleuren-produkt neemt René De Wit, gedelegeerd bestuurder van drukkerij Druco, glimlachend in ontvangst.

De drukkerij is een hoogtechnologisch bedrijf en heeft een uitstekende reputatie op het vlak van kwalitatief hoogstaand drukwerk. Naast kalenders, rolt aan de Beertsestraat in Halle ook publiciteitsdrukwerk van de persen. De onderneming onderhoudt op verschillende niveaus banden met de Colruyt-groep. Colruyt bezit niet enkel het overgrote deel van de aandelen, maar neemt ook zo’n 40 % van het orderboekje voor zijn rekening.

De drukkerij kanalizeert haar energie in hoofdzaak naar twee verschillende technologieën : off-set in vijf-, vier- of tweekleurendruk en fotogravure. De aktiviteiten leverden in het boekjaar ’93-’94 (afgesloten op 31 maart) een omzetcijfer op van 602 miljoen frank. De winst (28 miljoen frank) lag lager in vergelijking met het boekjaar voordien (54 miljoen). Maar dat heeft enkel te maken met het feit dat in ’93-’94 Druco geen géén dividenden ontving van Finco, het koördinatiecentrum van de Colruyt-groep waarin Druco aandelen heeft, en dat in ’92-’93 nog 32 miljoen als dividend kon ingeschreven worden. Zonder rekening te houden met het dividend is de winst van Druco dus zelfs groter geworden.

De gedelegeerd bestuurder omschrijft de drukkerij-business als een “heel moeilijke sektor”. Met name in de wereld van de fotogravure is het een heksentoer om bij te blijven. Er zijn daar enorme technische evoluties, om niet te zeggen revoluties. In 1993 investeerde Druco 138 miljoen in een nieuw gebouw voor de kleurenscanners en andere nieuwe technologieën. Zegt De Wit : “Inzake fotogravure zijn wij het meest up-to-date bedrijf van België. “

Druco heeft een personeelsbezetting van 130 man sterk. Een bestand dat al enkele jaren min of meer stabiel blijft, al wordt de interesse in hooggekwalificeerde vakmensen steeds maar groter. René De Wit : “Door onze nieuwe geïntegreerde systemen hebben wij hoe langer hoe minder mensen nodig die van hoe langer hoe meer op de hoogte zijn. “

PPG

DE DRUKKERIJ VAN DRUCO IN HALLE 138 miljoen geïnvesteerd in nieuw gebouw voor kleurenscanners en in nieuwe technologieën.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content