Driemaal Corsa

1. Bij grote fusies en overnames in de autowereld klinkt soms de vraag waarom niet alles opgaat in het grootste merk. Een voor de hand liggend antwoord is dat je een naam met geschiedenis niet weggooit, behalve als het merk zo goed als niets meer voorstelt. Maar dat geldt helemaal niet voor Opel, en zeker niet voor de Corsa. Sinds de eerste Corsa in 1982 op de markt kwam, zijn er 13,7 miljoen exemplaren van verkocht. Een sterk product dus.

2. De nieuwe Corsa is ook verkrijgbaar met een dieselmotor: een viercilinder van 1,5 liter, goed voor 102 pk. Later dit jaar volgt een volledig elektrische versie: de Corsa-e. Die krijgt een batterij van 50 kilowattuur, goed voor een vermogen van 136 paarden en een officieel rijbereik van 330 kilometer, berekend volgens de nieuwe en strengere WLTP-norm.

3. De stoelen van de Corsa zitten behoorlijk strak. Ze voelen veel minder zacht aan dan wat we gewoon zijn van Franse auto’s. Het illustreert hoe hard de designers en de ingenieurs zich hebben ingespannen om de Corsa de beleving mee te geven die trouwe Opel-klanten gewoon zijn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content