Drie weetjes over de Mondeo

1 Door de groeiende populariteit van de SUV zijn middelgrote berlines en hun breakversies de voorbije jaren flink wat marktaandeel kwijtgeraakt. Dat belette Ford niet om te scoren met de Mondeo. Sinds de lancering van de vierde generatie in 2014 verkocht Ford in Europa al een kwart miljoen exemplaren van de Mondeo.

2 Met zijn officiële CO2-emissie van 101 gram per kilometer kan de hybride Mondeo Clipper als bedrijfswagen rekenen op een fiscale aftrek van 90 procent. Nog even, want in 2020 doen de nieuwe normen dat percentage zakken tot ongeveer 70 procent. Ook voor particulieren in Vlaanderen is die hybride break fiscaal interessant, met een belasting op inverkeerstelling (BIV) van 132 euro en verkeersbelasting van 345 euro.

3 De informatie die hybride auto’s op hun instrumentenbord laten zien, kan heel boeiend zijn. De Mondeo Clipper Hybrid beoordeelt de rijstijl van de bestuurder met een score voor het accelereren, remmen en kruisen. Dat kan de bestuurder aanmoedigen om zuinig te rijden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content