Do you speak E-nglish?

C harles Chang en Michael Lindenmayer – beiden 28 – zijn de partners waarmee AdValvas Group, de Belgische portaalbouwer, binnenkort zijn eerste Britse site lanceert.

Hun scherp gesneden pakken komen uit de Londense City, maar hun wortels zijn internationaal. Chang groeide op in Silicon Valley, waarheen zijn vader – eigenaar van CLC Industries, een importeur-exporteur van computeronderdelen – vanuit Taiwan was uitgeweken. Studies aan de University of California Davis en een verblijf in Maleisië, Singapore en China leken Chang voor het familiebedrijf klaar te stomen. In plaats daarvan keerde hij terug naar de Verenigde Staten, gradueerde aan de John Hopkins Universiteit en ging in 1996 werken bij de Wereldbank in Washington, waar hij de activa van ontwikkelingslanden hielp evalueren. “Intussen waren mijn vrienden in Californië met start-ups bezig,” lacht Chang, die wel de informatica- en telecommunicatiesector bleef volgen.

In die sfeer ontmoette hij Michael Lindenmayer, “half Zwitsers en een kwart Chinees”, die in technologieaandelen geïnteresseerd was als researcher voor het investeringsfonds The Carlyle Group in Washington. Zoon van een kunstenaar uit Los Angeles, studeerde Lindenmayer in het Midden-Westen en in het Duitse Trier en leefde tussendoor ook nog een tijd in Spanje. Na The Carlyle Group werkte hij in research en business development bij on-linemakelaar Charles Schwab. Een overstap naar Morgan Stanley en de stijgende Europese vraag naar technologieaandelen bracht hem vier jaar geleden naar Londen, van waaruit hij de Duitse, Franse, Spaanse en Italiaanse markten volgde. Weekends en avonden gebruikte hij om met Europese internetentrepreneurs te praten. “Een jaar geleden waren er nog niet veel grote internetgroepen in Europa. Terra, T-Online, Wanadoo… zijn recent,” zegt Lindenmayer. Een gemeenschappelijke vriendin bracht hem in Brussel in contact met Jean-Paul Dewever, één van de gedelegeerd bestuurders van AdValvas, zowat de oudste Belgische internetgroep. Het klikte. Chang verhuisde naar Londen.

Het discrete AdValvas hield de oprichting van AdValvas UK Ltd nog de duur van een zwangerschap stil, maar intussen komt de lancering van hun eerste Britse community, Electrobug, een portaal voor consumentenelektronica, dichtbij. “In de herfst,” geeft Lindenmayer zich nog wat marge. Hadden ze niet liever met een grotere partner gewerkt? ” This is more fun,” zegt Lindenmayer. Chang: “Een kleine groep kan in deze branche zeer snel groot worden.” De twee zijn niet met een zak geld naar Brussel gekomen. “Alles wat ze hebben zit in AdValvas UK,” zegt Dewever. Hoe groot het aandeel van Chang en Lindenmayer in AdValvas UK is, is niet bekendgemaakt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content