Dinner with a view

© Daniel Geeraerts

Wanneer u buitenlandse zakenrelaties mee uit eten neemt, speelt het decor vaak een even belangrijke rol als de kwaliteit van het eten. Brussel heeft zijn Villa in the Sky. In het dakeethuis op het voormalige ITT-gebouw kunt u gasten trakteren op een panoramisch uitzicht over Brussel. De chef-kok is Alexandre Dionisio, in Franstalig België vekend van het RTL-TV1-programma Top Chef. Villa in the Sky draagt twee Michelinsterren en de prijzen zijn navenant. Een ander Brussels eethuis met een spectaculair uitzicht is het restaurant in de hoogste bol van het Atomium. De exploitatie is in de handen van Alexandre Masson, voorheen de eigenaar en chef-kok van Brusselse restaurants als Le Prévot en Variétés. De koks kiezen voor Belgische gerechten en maken gebruik van eersteklas seizoensproducten van kleine, lokale kwekers. Het eten is smakelijk en de bediening is attent.

Wilt u optimaal genieten van het historische centrum van Gent, dan kunt u tafelen in Allegro Moderato. Het restaurant is ondergebracht in het gildehuis van de onvrije schippers. De façade is opgesmukt met leeuwenkoppen, dolfijnen, ankers en siervazen. De pracht en praal wordt ook binnen geëtaleerd: de door kaarsjes verlichte eetvertrekken zijn gedecoreerd met muurschilderingen, met goud belegde plafonds vol ornamenten, Venetiaanse luchters en kasten gevuld met porselein en zilverwerk. U kijkt uit over de Koren- en de Graslei. De chef-kok is de 28-jarige Hicham Balafrej. Hij kwam op veertienjarige leeftijd van Marokko naar België. Balafrej werd culinair gevormd door Danny Horseele.

De kaart bestaat uit drie voorgerechten en twee hoofdgerechten. De aandacht gaat naar de menu’s (60 euro voor vijf gangen, 72 euro voor zes gangen). Goede herinneringen gaan naar de op lage temperatuur behandelde vlaswijting met een frisse omlijsting van biotomaat, broccoli en munt, een moderne ceviche van roodbaars met drie bereidingen van aubergine, feta en amandel, te ver gegaarde langoustines met gepofte spelt, spitskool, butternut en jus van schaaldieren en Belgisch kalfsvlees met courgette, zoete bataat en een portsaus met pikante toets. Het soepje van avocado, aardbei en lychee, dat op tafel kwam als predessert, stond nog niet op punt en het nagerecht van ananas, kokossorbet en koffie-espuma met gepofte quinoa was te braaf.

Pieter Van Doveren

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content