Detry maakt indruk

THOMAS DETRY Het gaat hard voor de Brusselaar. © BI

Thomas Detry is vorig weekend in München tweede geworden in de BMW International. Het gaat hard voor de Brusselaar. Amper een jaar geleden speelde hij nog bij de amateurs. Hij dartelde door de Challenge Tour en bevestigde in de European Tour meteen dat hij het potentieel heeft een topspeler te worden.

In München kwam de leerling van Michel Vanmeerbeek en Jérôme Theunis heel dicht bij de overwinning. Na de eerste dag voerde hij het klassement aan. Daarna hield hij stand tot hij op de allerlaatste hole werd voorbijgestoken door de Argentijn Andres Romero. “Natuurlijk ben ik een beetje ontgoocheld”, zei Detry. “Maar ik ben ook heel tevreden. Ik speelde vier dagen lang zeer goed. Mijn spel klopte in alle onderdelen. Ik kon de druk aan en had geen last van emoties. Dat is positief voor de rest van het seizoen en mijn carrière.”

Detry zette eerder, in zijn eerste toernooi van de Europese Tour, al een uitstekende prestaties neer. In december werd hij in Zuid-Afrika derde in het Alfred Dunhill Championship. Daarna had hij ook mindere momenten, wat bij de zeer ambitieuze Brusselaar soms tot enige frustratie leidde. Maar vorig weekend werd hij in München beloond voor zijn geduld. De concurrentie was er nochtans groot, met topspelers als Sergio Garcia, Henrik Stenson, Tommy Fleetwood en Rafael Cabrera Bello. Maar Detry raakte nooit onder de indruk en kon in de laatste ronde zelfs nog een versnelling hoger schakelen, toen hij dankzij een paar birdies zelfs even het klassement aanvoerde.

Met de tweede plaats in de BMW International heeft Detry dit seizoen al 303.000 euro aan prijzengeld bij elkaar gespeeld. Daarmee is hij al zeker van deelname aan de European Tour van 2018 en staat hij in de top zestig van de Race to Dubai. “Mijn belangrijkste doel is binnen. Nu wil ik proberen dit jaar nog een toernooi te winnen. Met mijn prestatie in München heb ik bewezen dat dat lang niet onmogelijk is.”

Thomas Detry studeerde aan een Amerikaanse universiteit en laat zich drijven door een scherpe winning spirit. Net zoals zijn vriend Thomas Pieters is hij het type speler dat zichzelf altijd probeert te overtreffen. Detry mikt altijd hoger. Deze week neemt hij deel aan de Franse Open op het parcours van de Golf National, waar ook de volgende editie van de Ryder Cup wordt gespeeld.

MIGUEL TASSO

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content