Deens DLIMI lijft Kwarts in

Oprichters van scale-ups die een miljoen euro ophaalden of aan jaarlijkse omzet genereren, behoren tot een select gezelschap. Samen met Scaleup Vlaanderen gaan we in One Million Club op zoek naar die Vlaamse groeibedrijven.

Liever dan nieuw kapitaal op te halen om de internationale commercialisering van het softwareplatform van Kwarts zelf in handen te nemen, besloot het Hasseltse bedrijf daarvoor een grote internationale partner te zoeken. Een eigen verkoopkanaal en dienstverlening opzetten zou het bedrijf ook te weinig onderscheiden van concurrenten, was de vrees. Het Deense DLI Market Intelligence (DLIMI) neemt Kwarts nu voor een onbekend bedrag over. Kwarts ontwikkelde AI-algoritmes voor data in de lifesciences. DLIMI kan die loslaten op de data van medische communicatie, voorschriften en behandelingen waarover het Deense bedrijf beschikt.

Oprichter en CEO Bart Van Proeyen plaatst de overname van zijn bedrijf in de consolidatie die aan de gang is, waarbij data van goede kwaliteit worden gekoppeld aan sectoranalyse. DLIMI heeft die kennis van de farmasector. “De digitalisering heeft een enorme versnelling gekregen door covid. Het besef groeide dat het anders moet in de sector, omdat artsen heel druk bevraagd worden door hun contacten binnen farma”, legt Bart Van Proeyen uit. Farmaceutische bedrijven hertekenen meer algemeen hun technologie- en data-infrastructuur, met een doorgedreven focus op gerichte therapieën en het verbeteren van de klantervaring. “Je hebt specifieke data nodig”, zegt Bart Van Proeyen. “Een oncoloog heeft andere noden dan iemand in algemene geneeskunde.”

Kwarts groeide tot een tiental voltijdse equivalenten en haalde zo’n 1,5 miljoen euro kapitaal en subsidies op. Volta Ventures, BlueHealth, imec.istart, Vlaio, EIT Health en businessangels investeerden destijds in het zeven jaar oude bedrijf. De overdracht wordt dit kwartaal afgerond. Bart Van Proeyen gaat de komende weken zijn hoofd leegmaken door te skiën en de zon op te zoeken, en gaat dan in de sector op zoek naar een nieuw ondernemersavontuur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content