Deelplatform Ring Twice neemt Franse sectorgenoot over

Particulieren en handige Harry’s vinden elkaar op deelplatform Ring Twice
Myrte De Decker
Myrte De Decker redacteur bij Trends

Frizbiz, een erkende Franse speler in de deeleconomie, wordt overgenomen door Ring Twice. Het Belgische platform verdubbelt zo zijn ledenaantal tot 1,4 miljoen regelmatige gebruikers. “We willen opnieuw een groei van drie cijfers optekenen.”

Wie zijn dakgoot wil laten reinigen of kleine stucwerken moet uitvoeren, weet dat het niet zo makkelijk is een erkende vakman te pakken te krijgen. Daardoor vond de deeleconomie waar particulieren diensten ruilen of tegen kleine betaling laten uitvoeren ingang in België, onder meer via Ring Twice, dat particulieren, hobbyisten en handige Harry’s bij elkaar brengt.

Het deelplatform breidt zijn activiteiten nu uit door de overname van zijn Franse sectorgenoot Frizbiz. Het verdubbelt zijn ledenaantal zo tot 1,4 miljoen regelmatige gebruikers. “Met dubbel zoveel gebruikers kunnen we twee keer zoveel impact hebben”, zegt CEO Jonathan Schockaert. “Het is onze eerste acquisitie. Als ze succesvol blijkt, wie weet waar het dan zal eindigen.”

Groeimogelijkheden

De internationale expansie komt op een cruciaal moment voor Ring Twice. Dankzij de overname heeft het platform de ambitie jaarlijks tot 15 miljoen euro aan diensten te kunnen uitwisselen. “Helemaal van nul beginnen in een nieuw land zou ons jaren kosten”, zegt Schockaert. “De overname vertegenwoordigt interessante groeimogelijkheden. Vorig jaar is onze groei teruggevallen tot 30 procent. Als we opnieuw een groei van drie cijfers willen genereren, moesten we wel verder kijken dan de landsgrenzen.”

Toch is het niet het eerste internationale avontuur voor het deelplatform. Ook in 2016 waagde Ring Twice zich daar al eens aan. “Dat is anders uitgedraaid dan verwacht”, aldus Schockaert. “We zijn met lege handen terug naar huis gegaan. We hebben ons toen geconcentreerd op de winstgevendheid van Ring Twice en hebben de tijd genomen om een sterk model uit te bouwen.”

Volgens de CEO is dat model nu klaar om te dupliceren in andere markten. De twee Franse oprichters van Frizbiz zullen Ring Twice tijdelijk ondersteunen om een optimale overgang te verzekeren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content