De Wereldbeker in uw broekzak
De software voor de PocketPC is meestal synoniem met entertainment, maar voor Delta*pro is het bittere ernst. Al mag er voor de Wereldbeker Voetbal in Japan al eens een extraatje af.
Wat doe je als zaakvoerder van een technologiebedrijf én voetballiefhebber in deze voetbalgekke tijden? Juist, je mixt een cocktail van business & pleasure en zet een interactieve site op rond de Wereldbeker Voetbal in Japan. WorldCup2002 is het geesteskind van Joris Moons, zaakvoerder van Delta*pro uit Malle.
“We zijn in de eerste plaats een detacheringsbedrijf, dat assistentie verleent aan de meest uiteenlopende dataprojecten,” zegt Moons. Delta*pro begon in februari 1998 als een outsourcingonderneming die het tijdelijke personeelstekort in bedrijven moest helpen opvangen. “Dat gaat zowel om advies als om de aanleg van het netwerk,” zegt Moons, die zestien jaar ervaring in de informatica heeft.
Delta*pro stuurt een tiental medewerkers uit naar de klanten, naast enkele freelancers op piekmomenten. Maar het is een moeilijke markt, geeft Moons toe. “Tot 2000 heerste er een crisis om de juiste mensen te vinden, nu heerst er een crisis om de juiste projecten te vinden. Veel klanten voelen zich ‘gepakt’ voor de woelige, zeg maar duurbetaalde jaren tussen 1995 en 2000.”
Sinds april 2001 legt Delta*pro zich ook toe op de ontwikkeling van software voor de PocketPC, de zakcomputer. “Zeventig procent van de software die bestemd is voor de PocketPC is louter entertainment,” weet Moons. “Amper een fractie daarvan is de naam software waardig.” Om te bewijzen dat het anders kan, toog Moons aan het werk. Het resultaat is een databank, zeg maar encyclopedie, die alle mogelijke gegevens over de Wereldbeker Voetbal bevat, van 1930 tot vandaag. “Alle gegevens over de huidige wedstrijden worden automatisch up-to-date gehouden, met randinformatie over het aantal doelpunten, spelers, scheidsrechters, noem maar op.” De 200 geregistreerde PocketPC-gebruikers (voor 14,95 dollar kunt u zich registreren via twee gespecialiseerde sites) krijgen alle info on line binnen. Niet meteen een cijfer om Joris Moons onverdeeld gelukkig mee te maken. “Met 150 halen we er onze ontwikkelingskost uit, maar ik had op het dubbele gerekend.”
Wél een opsteker zijn de lovende commentaren over zijn software. En daar was het hem initieel om te doen. Moons: “Het is voor ons een ideale programmeeroefening. En straks is er de Champions League…”
L.D. [{ssquf}]
WK-encyclopedie voor zakcomputers wordt on line up-to-date gehouden, tot de laatste gele kaart.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier