De voorhoede van de technologie*

>Virtuele opslag van gegevens: VMWare. Leider op het gebied van virtuele omgevingen voor servers en opslagcentra. Omzetgroei van 40 %. Revolutie in de opslagindustrie: voor elke dollar geïnvesteerd in een VMWare-systeem zou men 10 dollar moeten investeren in een klassiek opslagsysteem.

>Ontlasting van mobiele netwerken: Ciena. Zeer actief bij telecomoperator AT&T om netwerkoverbelastingszones te beperken. Commscope. Produceert antennes en kabels die het mogelijk maken om de ontvangst in overbelaste zones te verbeteren.

>Preventie van gegevensverlies: McAfee. Typisch beschouwd als een bedrijf gericht op particulieren. Het is echter bezig met het ontwikkelen van zijn activiteiten bij bedrijven, wat de volgende jaren kan leiden tot een groei van 20 % en wat de aandacht van potentiële overnemers kan trekken.

>Cyberveiligheid: a) centraal beheer van detectiesystemen zoals firewalls, gateways, enzovoort. Fortinet, dat onlangs naar de beurs is getrokken, en Silver Peak Network, dat op het punt staat hetzelfde te doen, moeten worden opgevolgd; het zijn de leiders van de sector; b) strijd tegen cybercriminaliteit bij overheden en privé-entiteiten. Sourcefire. Beschikt over open source-software voor detectie van en bescherming tegen indringers. Een van de eerste bedrijven die zich op de markt hebben gelanceerd, waardoor het de markt domineert.

>Technologiediensten voor de gezondheidssector: de hervorming van Obama omvat de digitalisering van medische dossiers die zal profiteren van de subsidies. Nuance. Haalt 40 % van zijn inkomsten uit de gezondheidssector en dat aandeel zal wellicht nog toenemen. Biedt een beheersysteem voor medische dossiers en digitale dictafoons. Een eenvoudig systeem, dat niet te veel verandering brengt in de gewoonten van de artsen, die al gebruikmaken van transcriptiesystemen.

>Consumptie: ondanks de crisis is de Amerikaanse consument in 2009 geld blijven besteden aan technologieproducten: televisietoestellen, Apple-producten, enzovoort. Als gevolg van een daling van de voorraden zakken de prijzen niet meer zoals tevoren. We kunnen inspelen op dit thema via halfgeleiders met bijvoorbeeld Broadcom of Monolithic Power, of via Apple, een van de grootste posities van het fonds en waarvan de kwartaalomzet, vooral voor de iPod, tot de verbeelding spreekt.

*De genoemde aandelen zijn op dit moment niet noodzakelijk opgenomen in het fonds van JPMorgan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content