De terugkeer van Singh

Een paar weken voor de Masters is Vijay Singh opnieuw in grote doen.

Precies twee weken tijd had Vijay Singh nodig om de wereld eraan te herinneren dat hij een grote kanshebber is op winst in de Masters van Augusta, het veeleisende toernooi dat straks van 5 tot 8 april wordt gespeeld. Tussen 15 en 25 februari won de enigmatische golfer van de Fiji-eilanden inderdaad twee toernooien van de European Tour in Azië: de Open van Maleisië en de Masters van Singapore. Twee evenementen die samen met de Aziatische Tour worden georganiseerd.

En telkens bracht Singh het voor mekaar met zijn ontspannen en elegante stijl. In Singapore werkte hij het toernooi af met 21 slagen onder par. Hij had twee balletjes minder nodig dan de Engelsman Warren Bennett.

“Mentaal zat ik zeer sterk,” zei de man uit Fiji. “Op iedere tee wist ik zeker dat ik het zou halen. Zo voel ik me eigenlijk altijd, ja. Zelfs als ik het toernooi niet aan het winnen ben, kom ik met die instelling aan de volgende afslag.”

Ook technisch speelde Singh twee weken lang op een uitstekend niveau. Niet toevallig wellicht, want het was van 1993 geleden dat hij nog eens had gespeeld op het Aziatische continent, waar hij destijds debuteerde.

Singh verliet de Singapore Island Country Club met een cheque van 154.616 euro, het prijzengeld voor zijn tiende Europese titel. Een week eerder, op het terrein van de Saujana Golf and CC, won hij iets moeizamer tegen de Ier Padraig Harrington, die na drie holes de duimen moest leggen in de play-off. En bijna mocht Singh de titel vergeten, want hij sloeg zijn drive op de 17de hole buiten de limieten, wat hem een dubbele bogey kostte. Waarna hij zich tijdens de play-off meesterlijk herpakte op de beslissende hole: een dog leg van 320 meter, hoek keurig afgesneden en drive tot op de green. Daarna maakte hij met twee putts ook nog eens een birdie, terwijl Harrington zijn drive in de rough sloeg en niet verder dan een par kwam.

In 1984 was het ook al in Maleisië dat Singh zijn eerste internationale titel veroverde. “Ik voelde me goed tijdens die twee weken in Azië. Ik heb er nog veel vrienden en had echt de indruk dat het publiek me steunde.”

Het was ook de derde keer dat Singh in z’n carrière drie toernooien op rij won. In totaal won hij in negentien jaar als prof nu dertig toernooien. “Voor ik naar Azië vertrok, zei ik tegen mijn vrouw dat het misschien geen slecht idee zou zijn om die twee toernooien te winnen,” lachte Singh na afloop. “Nu kan ik met een gerust gemoed naar Florida.”

John Baete

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content