De terugkeer van de verloren zoons

BIZZ STONE In zijn functieomschrijving staat: "Biz Stone zijn".

De moderne versie van de parabel van de verloren zoon, zo kun je de terugkeer van Biz Stone (43) bij Twitter omschrijven. Stone is een van de oprichters van het sociaal netwerk. De Amerikaanse start-up, die sinds 2013 noteert op de beurs, heeft moeite een rendabel zakenmodel te ontwikkelen. Het bedrijf is op zoek naar het vuur van zijn beginjaren. Wat Biz Stone moet doen, is nog vaag. Over zijn nieuwe rol verduidelijkt Twitter enkel dat hij de bedrijfscultuur in goede banen zal leiden en de energie in het bedrijf zal ‘kanaliseren’. Stone vervangt niemand bij Twitter, maar hij liet optekenen dat hij de leegte die zijn vertrek had achtergelaten, weer komt opvullen, en dat ‘Biz Stone zijn’ deel uitmaakt van zijn functieomschrijving.

Stone blijft nog enkele weken aan de slag bij de prikbordwebsite Pinterest, het sociaal netwerk waarvoor hij begon te werken nadat hij zijn start-up Jelly had verkocht. Bij Twitter komt hij weer aan de zijde van CEO Jack Dorsey, met wie hij het bedrijf oprichtte. Dorsey maakte net als Stone zijn comeback bij Twitter. Sindsdien leidt Dorsey twee bedrijven, want ook bij betaal-app Square blijft hij aan het roer staan.

De twee stichters zeggen enthousiast te zijn dat ze weer met elkaar samenwerken, om ervoor te zorgen dat Twitter zijn tweede adem vindt. In de twee jaar na zijn terugkeer is Jack Dorsey daar alvast niet in geslaagd. De slechte resultaten en de ontslagen bleven elkaar opvolgen. Het is maar de vraag of de komst van Stone daar veel verandering in brengt.

Christophe Charlot

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content