De snelste CFO van het land

Steven D’haene was jarenlang de rechterhand van Eddy Coppieters, maar hun wegen zijn intussen gescheiden. Sinds kort is D’haene de financiële man van het beursgenoteerde Retail Estates.

Het lijkt erop dat 2005 een grand cru-jaar wordt voor Steven D’haene. Zonet is hij voor de tweede keer vader geworden en begin november hoopt hij in New York zijn eerste marathon tot een goed einde te brengen, als het even kan met een tijd beneden vier uur. Ook op professioneel vlak betekent dit jaar echter een belangrijke ommekeer, want de Oost-Vlaming maakte recent de overstap van kunststoffenproducent Vitalo naar de vastgoedbevak Retail Estates, dat al bijna tweehonderd winkelpanden in portefeuille heeft en nog steeds stevige groeiambities heeft.

Huidig topman van wasmachinefabrikant Primus, Eddy Coppieters, speelde een belangrijke rol in de carrière van Steven D’haene. Na zijn studies Toegepaste Economische Wetenschappen (Universiteit Gent), aangevuld met een MBA aan de Vlerick Leuven Gent Management School, ging D’haene eerst nog wel aan de slag als kantoordirecteur bij KBC en wat later als auditor bij KPMG, maar uiteindelijk trok Coppieters hem aan als controller bij het beursgenoteerde Ipso (nu LSG). “Een uiterst boeiende periode, want ik mocht het opstarten van een nieuwe fabriek in de Verenigde Staten begeleiden,” blikt Steven D’haene tevreden terug. Een jaar na de fusie van de wasmachinefabrikant met zijn Deense sectorgenoot Jensen trok Coppieters naar kunststoffenproducent Vitalo en nam D’haene mee. Wat later scheidden echter hun wegen: Coppieters kon niet aarden in het bedrijf dat wordt gecontroleerd door TrustCapital Partners van Christian Dumolin. Steven D’haene promoveerde bij Vitalo tot chief financial officer en vertoefde lange tijd in Azië.

Na bemiddeling van een headhunter werkt Steven D’haene nu sinds kort voor Retail Estates, waar hij net als chief executive officer Jan Denys de aandeelhouderswaarde centraal heeft gesteld. “Bij Vitalo kende ik bij wijze van spreken alle aandeelhouders, bij een beursgenoteerd bedrijf als Retail Estates is dat natuurlijk niet het geval en dat maakt toch wel een groot verschil. Al moet ik toegeven dat ook in KMO-kringen het belang van corporate governance snel toeneemt.” D.V.T.

STEVEN D’HAENE (34).

Is: CFO bij Retail Estates.

Vrije tijd: marathon, minivoetbal, stripverhalen, zaalquizzen.

D.V.T.

De vastgoedbevak Retail Estates heeft al bijna tweehonderd winkelpanden in portefeuille, en wil nóg groeien.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content